maloki

tankar & funderingar

6% i Höst?

Posted by maloki på 7 juli, 2010

Det verkar som om vi har en tydlig chans att få 6% i valet i höst, enligt SIFO. Det känns bra, det känns riktigt bra. Detta är samma siffror som vi fick 7% i inför EU-valet. Vilket är betryggande på ett sätt. Det är inte bara betryggande utan även bekräftande. Det är trevligt att höra att det hårda jobb vi lagt ner på detta märks. Vi vill komma in i Riksdagen.

Däremot blev vi bashade av Kent Persson, han tror inte att våra chanser i höstens val är så höga. Widham svarar riktigt bra på detta inlägg.

Annons

4 svar till “6% i Höst?”

 1. Johan said

  Nu hittar du på… ett halvår innan EU-valet konstaterade SIFO att 21 % kunde tänka sig att rösta PP i EU-valet. http://www.piratpartiet.se/nyheter/sifo_21_procent_kan_tanka_sig_piratpartiet_i_eu
  Av dessa 21 % röstade slutligen 7 % på PP. Om samma proportion röstar på PP denna gång blir det 2 %, vilket inte räcker till en riksdagsplats.

 2. maloki said

  Altså, ja ca 20 % kunde tänka sig rösta ja. Jag förstår att det är skillnad där.
  Men det är samma siffra som dessa 6% representerar som de 7% gjorde i en sådan undersökning. Ska rota fram resten av faktan länkarna.

 3. E-mannen said

  Hur går det? Hittar du länkarna till faktan?

 4. maloki said

  har varit i almedalen och rätt upptagen, men här är referenserna jag har:
  http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/sa-vill-piratpartiet-komma-in-i-riksdagen_4956033.svd
  och från nyhetsbrevet:

  ”Vi visste länge att sju procent svarade ”ja, absolut” på frågan om de kunde tänka sig att rösta pirat i EU-valet — den siffran hade varit konstant i ett helt år före valet, enligt Sifo-undersökningar som vi beställde 2008 och 2009. Det handlade alltså om vår så kallade potential, hur många som skulle komma att rösta pirat om de fick bra anledningar till det. De fick bra anledningar när valet närmade sig, och vårt valresultat landade på 7,13%. Vi blev också största parti bland medborgare under 30 år, och det med stor marginal.

  Igår publicerade Sifo vår potential inför riksdagsvalet i den artikeln. Den ligger på sex procent. De säger också att vi har en ”kort startsträcka”, det vill säga, när våra frågor kommer upp i debatten så går det väldigt, väldigt fort. Idag ligger vi på ca 1,5% i opinionen, något mer än vad vi gjorde till EU när det var 74 dagar kvar till det valet. Den första gången vi syntes i mätningar inför det valet var 38 dagar före det valet, och vår aktivitetsnivå ligger mycket högre idag än då.”

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: