maloki

tankar & funderingar

Vid brist på nyheter finns paddor!

Posted by maloki på 28 juni, 2010

Paddor är bra till mycket

Paddor är bra till mycket. Vissa arter kan överleva extrema torkor, och jag antar att det är därför de kommer till nytta även för media när de har nyhetstorka.

Nyheter24 hittade en av dessa välbevarade paddor. Men i detta fall var det en Piratpadda. En realtidstjänst för att bearbeta texter i.
Jag hittade nyheten genom Christian Engström som gör ett rätt roligt inlägg om det. Bert Karlsson verkar inte gilla oss överhuvudtaget, kanske han är smyg sympatör med SD?
– Det är de här man ska stoppa istället för SD. Piratpartiet är ju mycket farligare, säger han till Nyheter 24.

En av de större fördelarna med Piratpartiet, är att vi vågar skämta om saker. Några av argumenten i texten var kanske inte helt schyssta. Men hell, vi är nog inte de enda som spelar med så kallade fula kort. Egentligen var det, vilket man faktiskt ser om man väljer att koppla på hjärnan, en övning i kreativitet, och argumentation. Vissa av argumenten är lite ”over the top”, medans en del av dem är helt legitima, och sanna.
Om man ser på argumenten som många andra partier använder för att man ska rösta på dem, hur mycket är vettigt i verkligheten? Hur mycket är faktiskt sant, när det kommer till kritan?

Beelzebjörn tar stolt på sig äran för att ha skrivit några av dessa brilljanta argument.

Favoritargument, som är bara allmänt roliga:

  För annars kommer Rick ha massor av tid att ragga på Facebook – minst fyra år till.
  För att du inte har rent mjöl i påsen
  För att du tror att det blir foliehatt-riksdag om PP kommer in
  För att ”piratpartiet” är ett anagram för ”pipa i er tratt”.
  För att Federley kommer att byta åsikt – igen.
  För om några årtionden kan du fildela dig själv (kloning by torrent?) (ftw)
  För att det vore coolt att se sjuksköterskor koda lite i Ubuntu på jobbet.
  För att vår spontana vardagsunderhållning anses ha så högt nyhetsvärde att tidningar tar upp det. Bite that, riksdagspartier!
  DO IT FOR THE LULZ!!

Favoritargument, som jag skulle använda:

  För att Alliansen piratkopierade Bodströmssamhället.
  För att förbättra riksdagens internetsäkerhet.
  För att du älskar dina barn och deras åsikter
  För att bevisa att röstning på ett litet parti inte är en bortkastad röst
  För att du är nörd och gillar tanken på nördar i riksdagen
  För vi lovar att nynna the Darth Vader-theme varje gång Reinfeldt går mot talarstolen.
  För att vi har en kandidat med dreads.
  För att Bert Karlsson kommer att få hjärnblödning.
  För Farmor Guns skull! (fast det här känns ju alldeles jätte PK! Inte om du uttalar hennes namn på Engelska. Ah. Tänkte inte på det..) Do it for grandma Gun!
  För att det är helt galet att ha ett parti som heter ”Piratpartiet” i riksdagen
  För att vi har störst ålderskillnad bland kandidaterna (yngst: 18 år äldst: 72 år)
  För en IT-undervisning som inte är certifierad för Windows
  För att det är MITT jävla mjöl och alla andra skall hålla tassarna borta från det!
  För att det är pinsamt med lagstiftare som bestämmer vad som ska gälla angående sådant de själva inte har den blekaste aning om hur det fungerar.

Jag tycker defintivt att vi ska ge Bert Karlsson lite mer hjärnblödning, och locka fler barn med godis. Vi kan förändra, en röst kan förändra ett rum.

8 svar till “Vid brist på nyheter finns paddor!”

 1. Stolt och stolt… Alltid retar det någon, och jag som inte kandiderar kan ju kosta på mig att retas lite ;)

 2. […] This post was mentioned on Twitter by Piratbloggar and Björn Nilsson, Marie Axelsson. Marie Axelsson said: Vid torka leta rätt på en padda!!! http://wp.me/psKBl-GT #piratpartiet #nyheter24 #nyhetstorka #argument #val2010 […]

 3. OlofB said

  Owh vad fint det var :) J-t kul och kollaboration i sitt esse!

 4. Anonym fegis said

  Jag ber redan innan jag börjar skriva om ursäkt för en pratig, tråkig och färglös kommentar om en struntsak utan särskild vikt, men den har gnagt mig ett tag:

  I http://outad.blogspot.com/2010/06/pudel-eller-pitbull.html?showComment=1277404947766#c3274440408701874928 har jag framfört att Beelzebjörn har en poäng i att paddan i fråga inte riktar sig till dem den inte riktar sig till. Det är något av en självklarhet.

  Att göra det for the lulz i all ära, och PP har trots allt myten om en grabbig och pubertal internkultur att upprätthålla, men kan ni inte önska karln något lite mindre livsfarligt än en hjärnblödning? Särskilt om det lyfts fram som ett favoritargument.

  Bert må vara en tomte som gärna skulle offra grundläggande rättsprinciper och medmänsklighet på profitens altare, men PP försöker, såvitt jag förstått det, göra karriär på inte tumma på just rättsprinciper och medmänsklighet.

  Att önska Bert en hjärnblödning… Ja, det är bara på skoj, vilket varenda kotte med ett uns humor borde fatta, och nej, naturligtvis vill man inte åsamka honom en hjärnblödning på riktigt. Nästan inte, åtminstone, för han är trots allt lite knäpp och har dumma åsikter. Men ärligt talat, vad skiljer den uttryckta önskan om Berts hälsotillstånd från en polis som kollegialt och i goda vänners lag kallar mörkhyade medmänniskor aupajäevlar, eller en helikopterskytt som bland kamrater jublar när han träffar en skåpbil?

  Jag skulle vilja påstå att det handlar om grader på ett sluttande plan. Om det är okej att önska Bert en hjärnblödning, vad är då okej att önska Beatrice, Fredrik eller Pontus? Är det rätt åt Pontus att någon gök hotar hans familj, eller borde göken ha nöjt sig med att blogga om hot? Skriva en insändare om det? Kanske skulle han ha låtit bli att hota alls?

  Jaja, jag sa ju att det skulle bli tråkigt. Därför avslutar jag med några förslag som jag tror skulle vara betydligt mer underhållande och mindre livsfarliga:

  För att Bert Karlsson kommer att gå i taket.
  För att Bert Karlsson kommer att rasa i prasselmedia.
  För att ge Bert Karlsson något vettigt att prata om.

 5. @Anonym Fegis:
  I concur.

  Allt det där är värt att tänka på, och du har givetvis rätt i att man inte ska gå omkring och önska livet ur folk – vilket förstås ingen gjorde.

  Beslutet att ta alla de där grejerna från en intern pad låg till stor del hos Nyheter24, för övrigt. Hade jag haft en seriös tanke med att faktiskt använda Bert, hade jag nog formulerat mig ungefär som du föreslår ;)

 6. maloki said

  En hjärnblödning behöver dock inte betyda död ;)
  och jag tror faktiskt ingen av oss menade en faktiskt fysisk hjärnblödning.
  Jag lyfte självklart bara det exemplet för att det lyftes i tidningen och för att reta extra gallfeber. Och det står jag för :)

 7. Anonym fegis said

  Ja, Nyheter24 högg på en struntsak. Fast jag är inte säker på att de har samma definition på ”intern”, särskilt inte när de kan sälja annonser på det. Media kommer allt mer frenetiskt att gräva i saker de kommer åt, och eftersom PPs fikabord är tillgängligt för allmänheten kommer de att cirkla som gamar över det. Jag tror inte för ett ögonblick att den interna jargongen i andra partier är ett spår bättre eller mer rumsren, men den är svårare att komma åt, och därmed inte lika lätt att vinkla till någon säljande skandal. PPs vidöppenhet kan vara tveeggad.

  Nej, självklart önskar ingen död eller olycka över Bert. Framför allt inte pirater, för de är snälla, hänsynsfulla och vidsynta. Ibland kan de behöva påminnas om det, bara. :)

 8. Anonym fegis said

  For the lulz, typ?

  Jag ser väldigt gärna pirater i riksdan till hösten, men ibland bekymrar lulzismen mig. Den är ett mäktigt vapen, men som alla sådana kan den också slå väldigt fel, väldigt hårt. Det är inte roligt att råka stå på fel sida om den. Den tenderar att vara väldigt intern, med en väldigt intern jargong, och den som inte är insatt i alla aspekter av den kan råka uppfatta det som sägs lite mer bokstavligt än det var tänkt.

  Först tänkte jag mest kommentera med en Motti-analogi om att skriva en sak medan egentligen menar något helt annat, men den blev bara tafflig och lättmisstolkad.

  Jag tror jag vill komma fram till något i stil med att en riksdagskandidat, i ännu större utsträckning än en simpel beelzebjörn, kommer att vara påpassad och utsatt för alla upptänkliga försök att tolka det som sägs eller skrivs till det absolut värsta. Allt i upplagans namn. Och det kan också vara tveeggat.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: