maloki

tankar & funderingar

Hur aktivierar vi våra medlemmar?

Posted by maloki på 22 juni, 2010

Nu sitter vi här över ett år efter medlemsboomen. Vi hade omkring 50000 medlemmar, och nu har vi ca 16500. Det viktiga är självfallet inte siffrorna. Utan det viktiga är att vi utnyttjar dessa resurser. När man säger så låter det tyvärr hemskt.

Av alla dessa 16500 läser inte alla bloggar, de läser säkert knappt sina medlemsutskick och är inte särskilt engagerade. Många av dem gick med i medlemsboomen kring The Pirate Bay rättegångens dom blev utsagd, ni minns då när vi fick 20000 nya medlemmar på 4 dagar?

Sedan vi tillsatte en ny VL kår i Värmland, under hösten 2009, och dels fick en ansvarig för medlemsvård började det snurra lite tankar i huvudet på mig om hur vi ska gå vidare med att ta hand om och aktivera de medlemmar vi har. Diverse idéer har snurrat.
En start, som var på gång här i Värmland, är att kontakta medlemmarna genom ett utskick först med den enkla frågan:
Vad vill ni ha för aktivieter?
Vill ni vara sociala?
Vill ni utvecklas som pirater, kanske lära er mer om några av de platformar vi använder, säg skype och PirateWeb.
Vill ni ha dagar att leka djävulensadvokat?
Vill ni lära er om retorik och att skriva insändare?

Det kan även vara viktigt att ha i åtanke att en del kontaktvägar kanske inte är aktuella för våra medlemmar, även om de läser mailen osv. Det är viktigt att vi ser individuella behov även om vi inte ser individerna. Ett simpelt ”det går bra att sms:a förslag till detta nummer”, eller ”det går bra att prata ihop sig med någon annan som hör av sig” osv.
Ge medlemmarna en chans att börja svärma själva!


Bli en del av svärmen du också!

Annons

3 svar till “Hur aktivierar vi våra medlemmar?”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Piratpartiet, Göran Widham, Jan Lindgren, Int. Pirate News, Nelly M Fredlund and others. Nelly M Fredlund said: RT @piratpartiet: (Marie "maloki" Axelsson) Hur ska vi aktivera våra medlemmar? http://is.gd/cYVoV (via @kinkymal) […]

  2. Christoffer Eldengrip said

    Ett sätt kan vara att försöka ordna ett lokalt LAN party eller liknande i piratpartiets regi öppet för alla att delta. Det behöver inte alltid vara direkta politiska saker som att dela ut flygblad eller liknande. Sen där har man ju möjlighet att prata och på så sett höra sig för vad de kan tänkas göra för partiet kanske bära pins eller liknande små saker man kan uppmana dem till.

  3. Känn dig länkad:
    http://outad.blogspot.com/2010/06/att-skapa-en-paranoiker-alarmism-101.html

    ^^

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: