maloki

tankar & funderingar

Funderingar kring #Flattr

Posted by maloki på 1 juni, 2010

[updated]Det har gått en månad nu. Lite mer än en månad men, för att göra det enkelt, det har gått en månad nu sedan jag började använda Flattr aktivt. Efter två veckor ventilerade jag lite. Nu ska jag ventilera mer, då tankarna rullat vidare.

För det första:

Det är just nu beta, det är inte bara beta, det är stängd beta. Detta bör hållas i åtanke när man kommenterar tjänsten, ja det är en tjänst. Allt är inte ”färdigt” det utvecklas dagligen, och är man inne på siten, och på forumet aktivt så ser man att det händer mycket hela tiden.
Det förs mycket diskussioner kring åt vilket håll det bör gå, när det bör gå dit och hur det ska gå. En del klankar redan ner på delar av strukturen, vilket kan vara bra, men det kan också vara förödande.
Nej man bör inte hypea saker i beta, eller innan. Det är inte lätt att hålla sig ajour kring allt som händer heller, vilket resulterar i att man kanske inte vet vad som är på gång i förändringar och således klagar på det.

För det andra:

Fundera över hur du använder Flattr. Har du bara en knapp liggandes som blir klickad på emellanåt utan att du bryr dig så mycket om den, är du aktiv på sidan och letar efter nya saker att klicka upp, kanske jagar du flattrs?

Jag fann mig själv tro att jag skulle kunna använda Flattr på liknande sätt som Digg, Pusha eller Reddit. Varför? Ptja: ”Tycker folk om det så trycker de på knappen”. Men så enkelt var det faktiskt inte. Det är stor skillnad att bara trycka på Digg, Pusha eller Reddit, för det kostar ju inget! Flattr må vara flatrate, men det finns pengar i det klicket, man tänker sig för innan man klickar på ett annat sätt.
Jag vill tillägga och förtydliga att jag inte tror på riktigt att Flattr ska användas så. Utan att jag fann mig själv i det beteendet kring hur jag använde Flattr.

Jag har en tendens att bli rätt intensiv, speciellt när jag engagerar mig i något. Jag gillar Flattr, så mycket tankar har gått kring hur man kan utveckla det vidare.
Det kommer finnas olika sätt att använda det på, vilket jag tror är bra. Finnas olika aktiva vis att använda det, jättepositivt!

Update:
Money Calculations Done, pengaflödet är i full fart, har du ingen invite än? Hoppa på tåget! Även jag gick i vinst, även om marginalerna var små. €0.11 i vinst. Visserligen flattra jag för €5, så resten får ni räkna ut själva.

maloki på flattr

Annons

11 svar till “Funderingar kring #Flattr”

 1. Hanna said

  Intensiv, du? Pish tosh! ;D

  Nämen allvarligt talat, intressanta tankar. Jag känner mycket väl igen mig i att ett flattr-klick kostar minsann pengar, det ska göras med eftertanke. Jag känner mig tveksam till om det är en reflex som kommer försvinna ju mer van att flattra man blir. Kanske, det ska bli intressant att se.

 2. maloki said

  Oh ja :D
  Jag har en blandad… situation. Dels så vill jag ”misshandla” och se vad som sker, eftersom det är beta. Men samtidigt så vill jag inte ”slösa” mina flattrs… Nu lyckades jag ju visserligen klicka ungefär 72 ggr förra månaden :P

 3. Hmmm, jag klickade drygt 800 ggr på Flattr-knappen under maj. Jag giller inte när det står noll på en Flattr-knapp …..

  Hälsn. Urban

 4. maloki said

  Jo, du ja tack jag märkte det :P Blev galen :P Tyckte det var jättejobbigt :P För då är det bara för klickandets skull, inte för att det är _bra inlägg_ :P Fick sätta mig och plocka bort saker du flattrat som var skrivet av Egil (eftersom vi inte fixat det på bloggen än)

 5. Mårten Fjällström said

  Det där verkar knepigt att kalibrera en bra skala för.

  Själv har jag svårt att ens kalibrera mina svar på kursutvärderingar.

 6. […] I like the philosophy I’ve gotten quite intense. It’s started alot of thoughts around Flattr [swe] and how you can use it. I also wrote some thoughts about Flattr and social pressure that noone […]

 7. Jo, det kan nog upplevas så, ifall någon klickar på många inlägg samtidigt. Men det är ett engångsproblem, dvs att alla gamla inlägg får en Flattr-knapp. Bara nya inlägg skulle då ha en knapp för att råda bot på det. Eftersom alla inlägg med minst ett klick syns vi Flattr så kan du får nya läsare via Flattr, vilket jag ser som positivt. För övrigt så förtjänar du många klick med ditt underbara engagemang för Flattr.

  Ha det så bra önskar Urban

 8. maloki said

  Fast dina klick blir ju inte värda mycket, med 800 klick ;) Om vi ska vara sådanna :P
  Men alla inläggen har ju redan en flattr-knapp. :O Jag tror faktiskt inte vi kommer värva särskilt mycket nya läsare via flattr som så. Några få kanske. Men inte folk som inte redan är ”frälsta” det är ändå lite av våran publik. Om du forstår hur jag tänker?
  Sen läste du också vad jag skrev om klicken och ”floodandet” av Newest things on flattr, med saker som ändå är rätt ”ointressant” :P
  Jag förstår hur du tänker, jag gör det. Men jag håller verkligen inte med :P

 9. […] Funderingar kring #Flattr […]

 10. […] 2010-05-26 Jantelagen och Flattr, vid en fika med Emma fick det mig att tänka lite. 2010-06-01 Funderingar kring Flattr, ja min hjärna har svämmat över med […]

 11. […] 2010-05-26 Jantelagen och Flattr, vid en fika med Emma fick det mig att tänka lite. 2010-06-01 Funderingar kring Flattr, ja min hjärna har svämmat över med Flattr. 2010-07-07 Youtube – maloki om Flattr […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: