maloki

tankar & funderingar

Var får du energi ifrån?

Posted by maloki på 29 maj, 2010


Nyligen skrev jag om att du bör bygga upp din energi och berättade om min egen energi de senaste månaderna.
Det första inlägget blev länkat och kommenterat med följande

Magnihasa: En annan sak som fyller mig med hopp är Maries kraft- och energisamling. Hur kan jag annat än känna mig pepp efter att ha läst någonting sådant?

I det inlägget så ställde jag två frågor: ‘Vad ger dig energi?‘ och ‘Vem ger dig energi?‘. Nu tänkte jag berätta vad och vem/vilka som ger mig energi.

Vad ger mig, maloki, energi?

Samtidigt som tar tar energi att åka iväg, så får jag enormt mycket energi av att åka till andra städer och träffa pirater där. Detta är något jag rekommenderar till alla att göra om de kan. Det behöver inte vara en stad på andra sidan landet, det kan räcka inom samma valkrets eller grannkrets.
Ett bra exempel för mig är i höstas när jag hade varit inaktiv ett tag och jag åkte med mamma och två pirater till Stockholm för FRA-demonstrationen. Vi kom fram sent, men var sociala en stund och fikade med dem som fikade efteråt. Jag kom hem med förnyad energi och redo att kandidera i Primärvalet.
Under januari månad var jag bortrest somnär på varje helg. Det var något jag inte trodde att jag skulle kunna göra, men jag koncentrerade mig på den positiva energin jag fick av att träffa alla underbara människor under tiden. Tjejsnack gav mig mycket energi.
Förra helgens Geek Girl Meetup i Stockholm var sjukt intensivt, enormt lärorikt och även det gav mig energi, trots att jag var helt slut natten innan och osäker på om jag skulle klara av att åka dit.

Resa ger mig energi, att ta en promenad ute i solen ger mig mycket energi, att äta ordentligt är bra. Men även att ta den där pausen bara för mig, med glass framför senaste avsnittet av min favoritserie, eller en film. Jag älskar att skriva, och har äntligen blivit av med min skrivblockering, så nu skriver jag några timmar per dag!

Samtidigt som jag letar efter mina gränser och försöker vara medveten om dem, tänjer jag även på dem. Vilket gör mig starkare och i slutändan ger mig mer energi.

Vem ger mig energi?

Passande med bloggkärleksvecka så kommer det länkas en del här. Jag börjar enkelt, min mamma ger mig otroligt mycket energi, och kraft. Hennes engagemang och kärlek för Piratpartiet gör mig lika lycklig och stärkt varje gång jag ser. Hon stödjer inte bara mig utan även många andra pirater och ungdommar i sin närhet.
Utan Jonatan Kindh och Johanna Drott hade jag nog kollapsat för länge sedan. Båda har vid flertalet tillfällen hjälpt mig luska ut att jag behöver vila, och varje gång vi träffas så fylls jag av glädje och energi.
Rick Falkvinge, Anna Troberg och Emma Opassande är de 3 första bloggarna jag följde, jag har sedan dess fått glädjen att träffa alla. De ger partiet enormt mycket av sin kraft och sin energi. Det är något som föder energi i mig att se hur de lägger ner sig och det får mig att vilja lägga ner mig ännumer. Tack!
Det finns många namn i bloggosfären som jag skulle kunna nämna, men jag hade inte tänkt att sitta och länka massa namn egentligen. Att umgås med människor inom vissa projekt som till exempel Telecomix nu när jag har flyttat hit till Göteborg ger mig också energi.
Jag har ju även gänget på Gnutiken, dit jag försöker gå någon gång i veckan, även om jag inte lyckas. Aldrig kommit därifrån energi lös.
Inte att förglömma ”mina pojkar” på GHS, Gothenburg Hackerspace. Jag trivs bland nördar, så är det bara.
Jag är ute och fikar och träffar diverse olika människor, som jag antingen känt sedan förut eller lärt känna sedan jag flyttade. Social interaktion må ta energi, men samtidigt ger det en annan sorts energi. Det är underbart härligt.
Att överhuvudtaget umgås med människor jag älskar ger mig mycket enerig. Må det vara några dagar, en natt, en fika, eller bara en kort visit.

Vad ger dig energi? Vem ger dig energi?

Berätta gärna för mig, eller för alla i ett eget inlägg. Det viktigaste är att du berättar för dig själv!

Annons

5 svar till “Var får du energi ifrån?”

  1. blazearena said

    Vem/vilka??Nja snarare från gudarna själva.Där finns energi i överflöd:)Skratt!!Att komma dem nära ger ens själ energi för att hålla sig vid liv:)Kan inte människan ge detta/så kan gudarna:)

  2. maloki said

    Tycker det är underbart att vi alla har olika källor att finna energi ifrån.

  3. […] This post was mentioned on Twitter by Piratbloggar, maloki. maloki said: Var får du din energi ifrån? http://wp.me/psKBl-D0 #piratpartiet #ggm10 #lifeisgood […]

  4. […] kommentarer maloki on Var får du energi ifrån?blazearena on Var får du energi ifrån?Var får du energi if… on #GGM10 […]

  5. […] Lägg då inte energin på att bråka inom partiet, eller utåt heller för den delen, lägg energin på att propagera utåt, komma på fler smarta saker vi kan göra för att […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: