maloki

tankar & funderingar

Det var en helt annan värld då

Posted by maloki på 26 maj, 2010

Jag sitter just nu och pratar med en gammal kompis, som jag lärde känna under tiden jag var sjuk. Varken hon eller jag var på särskilt bra platser i våra liv men vi fann varandra och gav varandra stöd. Vi började umgås rätt ofta och sporadiskt, vi ringde varandra när det krisade och tog promenader och pratade ut om vad vi nu hade problem med. Vi blev varandras ventiler.

Jag förändrade mitt liv, första steget för mig var att kasta ut mitt ex. Vi mådde inte bra i vår relation, det var på tiden för båda att gå vidare. I samband med det pratade jag om att flytta. När jag flera månader senare träffade E igen så trodde hon att jag redan hade flyttat. Därför hade vi inte hörts av eller setts, fastän vi bodde i samma stad.

Ibland glider man isär. Det är sånt som händer. Idag började vi ur det blå prata. Då kunde jag konstatera att vi levde helt andra liv när vi lärde känna varandra, och faktiskt umgicks. Båda var förhindrade att jobba, båda levde i halvdåliga relationer och vi promenerade tillsammans med våra hundar så ofta vi kunde.

Idag sitter jag i Stockholm, bor i Göteborg istället för lilla hålan. Jag inser att en del av de människor jag omger mig med nu är rätt stora namn. Jag åker iväg på konferenser, jag är Riksdagskandidat ta mig fan! Det är inte en dålig omvändning.
Med tanke på hur hopplös jag kände mig, och hur hopplöst vissa delar av livet kändes då så är det otroligt att få se tillbaka och jämföra, och kunna se den personliga utvecklingen jag har gjort.

Se bara på helgen som var med Geek Girl Meetup där jag träffade några bland de största kvinnliga namnen inom IT och liknande. Det slår mig inte riktigt. Dels för att alla bara är vanliga människor, enormt trevliga och bjuder in mig som en av dem.
Utan Vi och Dom tänket, bara mötas på samma nivå, med andra människor av samma intresse. En miljö att utvecklas i.

Jag är enormt glad och stolt över mitt eget liv just nu. Jag är stolt över min utveckling, jag är stolt över min energi och att jag kan sätta mina egna gränser utan att skämmas.

Annons

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: