maloki

tankar & funderingar

Min energi

Posted by maloki på 7 maj, 2010

Jag skrev igår ett inlägg om att vi behöver bygga upp vår energi inför valkampanjen. Jag inspirerades till det inlägget för att jag precis har fått upp mina energinivåer igen.

Den långa historien innehåller att jag i början av februari blev sjuk, då var jag redan slutkörd efter höstens rabalder i Värmland, primärvalet med votering och slutresultat och en hel månads resande.Medan jag var sjuk, bestämde jag mig för att flytta, och började aktivt arbeta för att ta mig till Göteborg.
Jag tog mig inte den vila jag egentligen behövde utan packade och flyttade när jag fått rådet ifrån Vårdcentralen att jag behövde vila för att kunna bli frisk. Då hade jag varit sjuk i 3 veckor.

Jag körde flytten, åkte tillbaka till värmland för flyttstäd och försäljning av de saker jag hade kvar. Jag gjorde mig av med allt jag ägde i stor sätt, har nu bara en möbel. Det var ytterst befriande, men jag var kraftlös.

Det har synts rätt tydligt här på bloggen att jag inte har haft någon energi alls.

När jag hade flyttat var jag lycklig över att ha kommit till en ny stad, det var på tiden och mycket behövligt. Jag började utforska staden, träffa vänner jag inte träffat på länge, eller någonsin. Vilket resulterade i att jag utsattes för den nya bakteriefloran. Det tog en vecka så hade jag fått öroninflammation. Jag hade inte blivit frisk.
Penicillin fick jag av den kära snälla doktorn, när jag egentligen bara gick dit för hostan.
Lagom till penicillinkuren var slut, och jag vilat och försökt bygga upp energin igen i en vecka åkte jag till Supverveckan. Egentligen till Ung Pirats Förbundskongress, men det var starten på Superveckan.

Det blev inte mycket av Supervecka för mig. Jag hade en toppen helg, med massa positiv energi både från personer jag träffat förut och personer jag precis lärde känna. Jag fick kramas, snacka skit och bara vara. Redan på lördagen började jag känna mig krasslig i halsen, men ignorerade det.
Jag stannade i Uppsala och fann mig själv liggandes däckad på ett golv hela veckan, jag missade alla aktiviteter. Feberfrossa och kallsvettningar. När onsdagen kom pallrade jag mig till akuten i Uppsala. Jag fick först ett falsknegativt resultat på streptokocker, men fick senare 10dagars penicillin.

Jag lyckades på lördagen pallra mig iväg till Mab-gasquen vilket var en riktigt trevlig kväll. Söndag morgon tvingade flera vänner mig att åka hem, så jag missade Parley i Uppsala, som sägs ha varit ett riktigt trevligt parley.
I och med att jag åkte hem ifrån Uppsala sade jag till mig själv att nu måste jag verkligen vila ut ordentligt. Resultatet blev 1 månad ”Göteborgsarrest”. Jag skulle inte lämna stan, behövde bli frisk först.

Detta betydde att jag skulle missa den mycket omtalade Kick-offen för Riksdagsgruppen i Piratpartiet. Det var något jag fick ta, för att kunna bli frisk. Ibland måste man ge upp saker man verkligen vill göra. Jag hade säkert fått energi av det, men eftersom jag fortsatte vara sjuk, fortsatte ligga däckad när jag väl kom hem så vet jag att jag gjorde rätt val.

Jag frisknade till och började aktivera mig hemikring igen, träffa människor, ta fikor, gå på diverse evenemang, även om de bara var lokalt här i Göteborg.
Nu har det gått över 3 månader sedan jag blev sjuk, 2 månader sedan jag flyttade, och energin börjar flöda till igen. Jag har lagt mycket av partiarbetet åt sidan på senaste, för att samla på mig den här energin, bara vara social. Det har gjort enorm nytta för mig, och jag vet att när juni börjar så är det kört. Jag kommer inte ha tid att vila ordentligt från början av juni till slutet av september, och förhoppningsvis blir det rätt mycket rulle efter där också.

Jag vet att jag är mycket mycket starkare än vad jag var för ett år sedan. Jag vet att det går att bygga upp styrka, även när man kiänner sig svag. I mina svagaste stunder nuförtiden så vet jag fortfarande att jag är starkare än vad jag har varit på fler flera år. Jag tror på mig själv på ett helt annat sätt, utmanar mina gränser konstant.

Jag ger mig själv det jag behöver. Jag ger mig själv positiv energi genom att umgås med människor jag tycker om och älskar. Jag umgås med människor som får mig att skratta. Här i Göteborg har jag ett helt annat socialt liv än vad jag hade när jag bodde i Forshaga. Det är mer lättillängligt att ta sig till stan, det finns fler människor här.

Min energinivå är på väg uppåt, i en stark kurva nu. Det känns riktigt bra. Jag ser fram emot en underbar valkampanj. Jag längtar efter vår segeltur!


Annons

8 svar till “Min energi”

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Piratbloggar. Piratbloggar said: maloki: Min energi: Jag skrev igår ett inlägg om att vi behöver bygga upp vår energi inför valkampanjen. Jag… http://tinyurl.com/33bbgzz […]

 2. Dom andra said

  Mycket JAG blev det.

 3. maloki said

  Det handlar ju om _min_ energi, så det är klart att det blir mycket jag? :P

 4. […] on 14 dagar med FlattrTweets that mention … on 14 dagar med Flattrmaloki on Min energiDom andra on Min energiTweets that mention … on Min energimaloki on Bygg upp din […]

 5. […] anmälde mig lite sent till Geek Girl Meetup, för jag var osäker på om jag skulle ha den energi (varning för öppenhjärtligt inlägg om ni klickar på länken) jag behöver för att åka iväg. […]

 6. […] Senaste kommentarer Det var en helt anna… on #GGM10 till ända!En vecka som kampanj… on Pirater! Smid medan järnet är…farmorgun on #GGM10 till ända!Olofb on #GGM10 till ända!#GGM10 till ända! … on Sök jobb med Sociala medi…Marie till Riksdagen… on Open-source ArkitekturTweets that mention … on Stockholm och #GGM10Stockholm och #GGM10… on Bygg upp din energi inför Vale…Henrik Dahlin on Sök jobb med Sociala medi…Marie till Riksdagen… on Min energi […]

 7. […] on Jantelagen och Flattremma on Jantelagen och FlattrDet var en helt anna… on Min energiDet var en helt anna… on #GGM10 […]

 8. […] Med start vid Ung Pirats Kongress, och avslutning med Parley i Uppsala en vecka senare. Tyvärr så blev jag sjuk, och energilös vilket resulterade i att jag inte deltog i hela veckan utan åkte hem. Denna gång däremot blev […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: