maloki

tankar & funderingar

Wordness! Att visa internetkärleken

Posted by maloki på 24 februari, 2010

Inspiration:

Hjälp sprida #wordness – skriv en bloggpost kl. 19oo onsdag kväll och beskriv vad bloggkommentarer betyder för dig #love2010

Jag har tänkt en hel del på detta. Fram och tillbaka. Läser man ett helt inlägg och tycker det är bra är det verkligen så långt att ta steget att lämna en kommentar?
Det har blivit ganska givet att folk lämnar massvis av kommentarer till de där superduperüber-inläggen som skrivs, emellanåt, lite varstans i bloggosfären.

En kommentar betyder väldigt mycket. Att få en kommentar i en chatt om att man skrivit något bra/vettigt är uppmuntrande och trevligt, men fastnar tyvärr inte på samma sätt som om det blir inlagt i kommentarsfältet.
Uppmuntrande rop, är alltid av godo.

När man lägger ner mycket energi på ett inlägg och skriver om något man tror på. Mitt senaste om kommunikation och även det innan. Ibland har man otur, något annat hett ämne kommer upp.
När Projekt: Nätstrumporna föll platt blev jag jätteledsen, mest för att både jag och Emma lagt mycket tid och energi på det. Det jag inte tänkte på var ju faktiskt vikten av att Tjejsnack hade haft positiva effekter och att vi faktiskt har mycket bättre representation nu.

Tillbaka till ämnet. Ryggdunkande är bra, och väldigt uppskattat! Det lyfter mycket, och får en att känna att man vill fortsätta engagera sig i det man håller på med.
WORD!

Olofs egna inlägg om Wordness

Annons

13 svar till “Wordness! Att visa internetkärleken”

 1. Olofb said

  Word! ;)

 2. […] Wordness! Att visa internetkärleken « maloki säger: 24 februari 2010 kl 19:45 […]

 3. maloki said

  Hihi, tack :)

 4. Leif berinder Ershag said

  Finns det standarder så att t.ex. rss-läsare skulle kunna bygga in kommentarerna vore det ju suveränt…

 5. […] som skriver om wordness Olofb, mlokit […]

 6. Sin Trenton said

  Word indeed!
  Ryggdunkande kan dessutom vara ett utmärkt sätt att både börja en konversation på. :)

 7. Helt rätta takter, hoppas på att bloggkampanjen wordness ger effekt :)

 8. Jag brukar ofta skriva kommentarer. Det är inte bara ett sätt att visa uppskattning eller komma med kritik – det gör internet ännu tätare. Det binder ihop piratfamiljen och bloggosfären med fler länkar, mer länkkärlek och mer kommentarer.

 9. maloki said

  Jo, har tänkt på det också!… :S

 10. maloki said

  Tack för alla kommentarer!! :D

 11. Manuell trackback:

  Flattr tarvar wordness!

 12. Jag blir så glad när jag läser runt på bloggar om #wordness! Det här berör ju oss bloggare väldigt starkt! Särskilt när negativa kommentarer fått så mycket utrymme överallt. Äntligen en kampanj för alla härliga kommentarer! ♥

 13. Isaksson said

  Jag har själv funderat över hur och i vilken mån jag oftast postar kommentarer på de olika ställen jag snubblar in i. Mina tankar leder mig till att det troligen allt som oftast handlar om reaktiva inlägg, det vill säga att man läser något man helt enkelt måste ge utlopp för, och kommer således med ibland härligt spontana men ack så kritikfyllda kommentarer.

  Kanske man ibland även måste beröma sina meningsmotståndare en aning för att de får en att reagera och tänka i andra banor? Det är nog inte alltid bäst att börja var inlägg med ”Nä nu jävlar blommar latrinen!”.

  Tack för en viktig påminnelse och tänkvärda råd, Maloki.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: