maloki

tankar & funderingar

Kan Flattr rädda Wikileaks?

Posted by maloki på 11 februari, 2010

Wikileaks möts man av följande medelande när man försöker besöka sidan.

To concentrate on raising the funds necessary to keep us alive into 2010, we have reluctantly suspended all other operations, but will be back soon.

De är alltså kort om finansiellt support för att kunna fortsätta med deras arbete. Wikileaks behövs, det vet de flesta av oss som försöker få tidig information om ACTA-avtal, SWIFT och liknande.

Idag presenterades Flattr, som är ett nytt sätt att betala för innehåll man tycker om. Se videon på vimeo eller flattr.com som beskriver hur det är tänkt att fungera.

We aim to revolutionize how people pay and get paid for content on the internet. Come, join and show the world that good content is worth some coins out of your pocket.

Jag ser möjligheten att Flattr kan rädda Wikileaks, åtminstonde till viss del. Fundera på det!


Just nu kan man hitta Opassande på flattr. Nyström ser också potential i tjänsten. Den nakna sanningen har utlyst en tävling om bästa blogginlägg om hens postning och flattr, pris en flattr invite.

Annons

7 svar till “Kan Flattr rädda Wikileaks?”

 1. Jag tror det är lättare för många andra slags ställen att använda sig av flattr, då jag mest tänker mig att man flattrar något som man nyss läst/hört/sett rätt spontant. Det där var bra – tryck!

  Jag uppskattar att wikileaks finns, men det yttrar sig inte i att jag särskilt ofta tittar på deras webbsidor, utan att jag får glädje/nytta indirekt av att saker lagts där. Om det spontana hurra-för-att-ni-finns-klicket ska bli av vill det till att det finns en wikileaks-flattr-knapp just då/där jag läst om något bra som skett pga. dem.

  (Så inbillar jag mig det blir i alla fall. Har inte tillgång till flattr än.)

 2. Olofb said

  Flattr är en så j-a bra idé! Hoppas det rullar igång A.S.A.P. kommer nog donera 100-200 spänn i månaden till dem..

 3. maloki said

  Det är klart, men det betyder ju även att wikileaks kan sätta upp en sådan knapp för sig själva, och så rullar det igång! Det är min tanke. Jag säger ju inte att alla ska koncentrera sig på att endast ge pengar till Wikileaks, för då skulle jag ju uppmuntra dem att direkt donera dit. Vilket jag hade tänkt att göra, sen innan jag hann skriva kollade jag vad flattr var! :D Blev en liten kombo point där!

 4. Kalle O'Cain said

  De borde vända sig till FN:s antikorrumptionsenhet, där sitter väl dessutom den där kvinnliga svenska revisorn som har så stor integritet att hon hellre fällde finansminister Ringbom än ge efter och ljuga för folket. Litet tips bara.

 5. maloki said

  Maila dem med tipset ;)

 6. […] Han Flattr rädda Wikileaks? Var det första jag tänkte när jag hörde talas om Flattr. Jag tror fortfarande det. Frågan är […]

 7. […] month Flattr-statsFlyttREA!!Social remix ett sätt att levaKetchupbloggkärlekOm malokiRevolve-IT Kan Flattr rädda Wikileaks?Grattis på Födelsedagen Anna!Jantelagen och […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: