maloki

tankar & funderingar

Reflektioner ifrån #Tjejsnack

Posted by maloki på 27 januari, 2010

Först av allt så länkar jag helgens tema tag #Tjejsnack på twitter. Den blev lagomt spammad under diverse av föreläsningarna och även ett dygn efter avslutat event.
Sen länkar jag till mig själv och mina samlade inlägg om Tjejsnack, alla taggade med tjejsnack.
Sist finns alla föreläsningarna samlade på bambuser

Vad tycker jag om helgen som gick, och var av de totalt 6 föreläsningarna? Först och främst vill jag tacka Marit och Isabella för att ha lyckats sätta samman ett så magiskt event och även att ni bjöd in ALLA som var intresserade, inte bara lokalt folk. Kärlek till er för det.

Inget illa menat men det känns som att varje föreläsning har toppat varandra denna helg. Kan vara för att man har fått in tänket redan och att alla föreläsarna snappat upp tankar ifrån varandra vilket i sin tur gjorde deras föreläsning än bättre! Jag tänker inte göra någon annan rankning än det, så ta inte illa upp! Ni var alla fantastiska.

Jag och Emma Ershag tog tillfället i akt och presenterade vår introduktion till Nätstrumporna och vad vi hoppas det ska handla om. Nu återstår att se var utvecklingen går. Jag tackar Emma för utvecklingen av designen på loggan, t-shirten och flyersern.

Tess reflekterar över genusets vara eller icke vara, om tjejer gör sig själva till offer med mera. Dexion aka Sophia reflekterar över sitt första intryck av Piratpartiet away from keyboard. Jag är glad över hennes reaktion på oss, och glad att ha henne bland oss. Ser fram emot att träffa henne igen, och har även lovat henne en historia som ska få ett eget inlägg.
MiNi som inte deltog rapporterar om SVTs repotage om Tjejsnack, och att Piratpartiet fått kvotera in män på sina riksdagslistor. Emma reflekterade lite över sitt eget föredrag. Emma är en enormt stark kvinna för mig, och när hon berättar det där så stärks jag mer. Att ha den vetskapen att det inte alltid är det lättaste att trycka på publicera, eller att ställa sig upp och prata. Det ger mig styrka att veta att man utvecklas av att göra det.

Jag har hunnit se att många tog med sig väldigt mycket tankar, funderingar och lärdom. Folk har redan hunnit börja blogga om sina reflektioner och om ämnen som föreläsningarna triggade tankar kring. Exempelvis har vi Johanna som skriver om intersektionalitet, ett ämne Farmor Gun tog upp, vilket även jag blev väldigt intresserad och nyfiken på. Jag gillade det ordet och kommer tänka och skriva mer om det i framtiden.
Emil Isberg blev inspirerad att blicka tillbaka och fundera över kommunikation, härskarteknik och ledarkskap. Han skriver ett väldigt intressant inlägg.
Johanna Julén kastade sig över skype när hon kom hem och nätverkade vidare med pirater hon träffat under helgen, samtidigt så skriver hon om lite tankar kring Mjukt och hårt, respektive kvinnligt och manligt. Intressant läsning som definitivt ska synas mer.
Vår stenhårda Beelzebjörn, som skymtades i rosa t-shirt under helgen, skriver om hur AFK är Epic. Hur stor skillnaden och att vi behöver träffas mer ansikte mot ansikte.

Visst är det lustigt, hur det blir så, när man plötsligt kan se varandra i ögonen, och inte är beroende av smileys för att signalera tonläge? Jag tror det kan vara frågan om ett uppdämt behov, för att använda ett av Ricks uttryck…

Vi behöver afk.
Vi växer och inspireras när vi ses.

Fan, när jag åkte iväg var mina batterier faktiskt stendöda, och Tjejsnack var något jag skulle genomlida. Nu trängs idéerna och intrycken i huvudet, och det blir svårt att blogga inte för att jag saknar motivation, utan för att jag får svårt att välja ett ämne.

Jag tackar åter igen alla för en grymt enort trevlig helg. Trots att jag var övertrött, på väg att kollapsa så blev helgen bra. Jag fick enormt mycket stöd, och svärmen höll mig flytande. Det tackar jag för!

Annons

7 svar till “Reflektioner ifrån #Tjejsnack”

  1. […] Hela inlägget är läsvärt. Maloki gör också samma spaning. […]

  2. […] This post was mentioned on Twitter by maloki, Emma Marie Andersson. Emma Marie Andersson said: RT @kinkymal: Mina och andras reflektioner från #tjejsnack http://bit.ly/96Ik6x #piratpartiet #varakvinna #genus […]

  3. ”Vår stenhårda Beelzebjörn”…?

    Har vi fler Beelzebjörnar? Jag är iaf en mjukis, så det så. ;)

  4. […] Reflektioner ifrån #Tjejsnack […]

  5. […] och Emma lagt mycket tid och energi på det. Det jag inte tänkte på var ju faktiskt vikten av att Tjejsnack hade haft positiva effekter och att vi faktiskt har mycket bättre representation […]

  6. […] mig på den positiva energin jag fick av att träffa alla underbara människor under tiden. Tjejsnack gav mig mycket energi. Förra helgens Geek Girl Meetup i Stockholm var sjukt intensivt, enormt lärorikt och även det […]

  7. […] år med flertalet resor. Pressfotografering i Göteborg, Tjejsnack i Linköping, Bloggalan, Tortuga möte, Ung Pirats Årskongress/Superveckan (blev sjuk), Geek Girl […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: