maloki

tankar & funderingar

Presentation: Projekt Nätstrumporna

Posted by maloki på 27 januari, 2010

Jag och Emma ‘Mirfak’ Ershag ryckte för ett tag sedan tag i Projekt: Nätstrumporna igen. Vårt mål var att presentera det igen under Tjejsnack i Linköping. Här följer våran youtube presentation:

Okej, ett försök till:

Vi ger upp här! Läs nedan istället!

Presentation av Nätstrumporna

Kvinnorna i Piratpartiet får ofta finna sig i att bli kallade män, på grund av det ”låga” antalet kvinnor. Vi vet att det finns mycket kunniga kvinnor inom partiet, både när det kommer till att synas och höras, men utåt sett verkar partiet inte ha så många kvinnor.

Vi tror att detta kan få en negativ inverkan på en blandad medlemstillströmning. Vi hoppas att kunna ändra på detta, genom att lyfta fram kvinnorna som grupp, med att starta detta nätverk.

Detta nätverk handlar inte om att hävda kvinnors rätt, utan vi vill visa att vi faktiskt finns, framför allt utanför Piratpartiets egna kretsar. Piratpartiet är ett parti för alla och vi är inte så osynliga som det emellanåt verkar.

Vi bestämmer själva hur vi ska utveckla detta nätverk, och vi vill ha din hjälp. Ska vi göra det genom utspel, debatter eller bara fungera som en kontaktyta. Vi behöver dig som vill bidra med idéer och funderingar.

Syfte

 • Göra det synligt utåt att det finns kvinnor i Piratpartiet
 • Fungera som stöd för de kvinnor som känner att de behöver det inom partiet.
 • Ibland kan det vara lättare att prata kvinna till kvinna än kvinna till man.

 • Ge en sfär för de som så önskar att svärma med andra kvinnor.
 • Definitionen av ”kvinna” är upp till personen själv.
 • ”Nätstrumporna” handlar inte om att exkludera någon.
 • *nominerar Gonte till hedersstrumpa*

 • Tillsammans med strategigruppen, och andra intresserade nätverk i partiet arbeta fram olika strategier, och möjligen kampanjer, för att nå fler kvinnor.
 • Vad vi hoppas kunna göra

 • Öka tillströmning av kvinnliga medlemmar
 • Få kvinnor utanför partiet att våga ta kontakt.
 • Minska fördomarna om att piratpartiet är ett parti för arga, unga, vita män.
 • Fler kvinnor synligt i media från Piratpartiet
 • Stödja och starta fler initiativ som ”Tjejsnack”, nationellt.
 • Genom PPI starta en internationell ”stödstrumpa”, få upp intresset i Tyskland och Finland, möjligen Mexico och Brasilien att starta liknande grupper, i första hand.
 • Träffas minst en gång per år afk.
 • Få minst en ”kontaktkvinna” i varje valkrets.
 • Diskussion hänvisas till Piratpartiets forum

  Annons

  8 svar till “Presentation: Projekt Nätstrumporna”

  1. […] emma-Opassande beskriver ett bekant problem, nämligen att sitta med en absurd mängd fönster uppe samtidigt. Rick Falkvinge skriver om sin replik till Carl Bildt i SvD, intressant att notera är ju att Bildt trots allt bjöd in organisationer och företag till samtal och att PP gladeligen accepterade inbjudan. Tyvärr visar dock Bildt på otrolig arrogans på sin blogg. Beelzebjörn sätter fingret på hur piratrörelsen i stort fungerar, Internet i all ära, men vi behöver en boost i köttvärlden ibland för att fungera ordentligt. I Gävle dagblad idag intvervjuas Mårten Fjällström om konsten att hålla koll på en svärm, kontentan är att det inte går. Klara Tovhult skriver ner sitt tal från tjejsnack. Maloki gör en presentation av Piratpartiets kvinnliga nätverk, nätstrumporna. […]

  2. Pirat så klart said

   Kvinna, nätstrumpor och tjejsnack.
   Kan ni inte vara pirater och ägna er åt det som är väsentligt.
   Det som Gun, Anna och Emma gör.
   Börja med piratsnack istället.

  3. […] kommentarer Pirat så klart på Presentation: Projekt Nät…Lite daglig länkkärl… på Presentation: Projekt Nät…Beelzebjörn: […]

  4. […] This post was mentioned on Twitter by maloki, Emma Marie Andersson, Emma Marie Andersson, Jonatan Kindh, Jonatan Kindh and others. Jonatan Kindh said: RT @kinkymal: Presentation Proj. Nätstrumporna Vill du också ha fler tjejer till Piratpartiet? http://bit.ly/cw0B5j #netstrumpor #piratp … […]

  5. alor said

   Pirat så klart:
   Detta är piratsnack, har du inte förstått betydelsen av vad dessa kvinnliga pirater försöker göra, är det bara att beklaga din brist på, ja jag vet inte vad jag ska kalla det utan att vara elak. För elak vill jag ju inte vara mot någon. Även om det kan vara ganska svårt att låta bli, nå jag skall sluta med något positivt om dig i alla fall.
   Jag är glad att du har lärt dig skriva och stava så pass bra ändå. Det var väl positivt, jag gillar att vara positiv.

   ….tjejer ni behövs och det ni gör är viktigt, stå på er, annars gör någon annan det.

  6. […] om kommunikation och även det innan. Ibland har man otur, något annat hett ämne kommer upp. När Projekt: Nätstrumporna föll platt blev jag jätteledsen, mest för att både jag och Emma lagt mycket tid och energi på […]

  7. grayKnight said

   alor: Bara för att du maskerar ”your a fag” med en massa ord så blir inte budskapet varken mer positivt eller konstruktivt, och i det här fallet inte heller mer intelligent.

  8. T said

   Vad vi hoppas kunna göra:

   Konstatera att ”Få minst en ”kontaktkvinna” i varje valkrets.” leder till ”Få kvinnor utanför partiet att våga ta kontakt.” och genomför genom nuvarande kontaktpersoner.

   ”Träffas minst en gång per år afk. ”
   Utse en person som kan boka lokal och skicka ett mail.

   ”Fler kvinnor synligt i media från Piratpartiet”
   Lär er läsa innantill först.
   Sen leder det till ”Minska fördomarna om att piratpartiet är ett parti för arga, unga, vita män.”

   ”…få upp intresset […] att starta liknande grupper”
   Kan man inte invänta någon form av resultat först?

   ta-da, alla problem lösta!

  Sorry, the comment form is closed at this time.

   
  %d bloggare gillar detta: