maloki

tankar & funderingar

Mitt kandidatlyft #4

Posted by maloki på 17 januari, 2010

Fram till voteringen i primärvalet är över så kommer jag lyfta kandidater dagligen, en eller flera per inlägg.

De personer jag väljer att lyfta i detta inlägg är en enorm blandning personer. Tiden räckte inte riktigt till för mig att lyfta alla jag planerat, så en del stryks, men nämns vid namn i slutet av inlägget. Tyvärr kan jag ha glömt några av de jag tänkte från början, för att min orginallista försvann.

Andreas Larsson 26 år, Rättviks kommun

Kandideringsförklaring
Andreas jobbar väldigt mycket internt, djupt inne i den innersta kretsen som ledare för mailgruppen, Distriktsledare för Norra distriktet, vilket är Dalarna/Gävleborg och uppåt.

Varför ska Andreas med till Riksdagen?

Eftersom han är både lugn, stresstålig, väl instatt i våra frågor och har god känsla för att hålla kontakt med medlemmarna tycker jag att Andreas är ett väldigt bra alternativ till listorna.

Jan Lindgren 31 år, Södermalm-Enskede

Kandideringsförklaring
Janne är också lugnet själv, åtminstonde utåt. Han har en förmåga att lugna ner andra i sin närhet och stödja de som behöver hjälp. Han är Piratpartiets kampanjledare och gjorde ett sjuunderjobb med det under EU-valet. Han kandiderar tillsammans med Anna Troberg, för att visa att vi inte är här för att tävla mot varann utan vi ska ta oss in i Riksdagen tillsammans, vilket är ett mycket bra intiativ.

Varför ska med till Riksdagen?

Han är vältalig, enormt engagerad i frågorna, speciellt rörande FRA och upphovsrätten. Livslängden på hans engagemang visar att han inte ger upp, han kommer fortsätta vara med i båten så länge som möjligt. Hans medlar roll kan också ha en bra betydelse i just riksdagsgruppen.

Gun Svensson 73 år, Norrtälje kommun

Kandideringsförklaring
Gun, Farmor Gun, Svensson är en enormt kompetent dam. Hon är extremt insatt i de flesta frågorna kring FRA, ACTA med mera. Hon skriver klockrena bloggposter mer än ofta.

Varför ska Gun med till Riksdagen?

Gun må vara 73år när valet äger rum, men jag tror inte det kommer vara något problem. Om hon inte kommer spränga sig in och skrämma skiten ur alla andra riksdagsledamöter så kommer hon smyga sig upp bakom ryggen på dem och viska BUH i örat på dem. De kommer inte veta vad som skett.

Mikael Nilsson 34 år, Uppsala kommun

Kandideringsförklaring
Mikael, MiNi, Nilsson har varit enormt engagerad i FRA frågan, samtidigt som han hjälpt partiet på flertalet andra sätt. Han är lite av en smygare, men ändå väldigt synlig. Som flertalet andra i partiet så jobbar mycket bakom kulisserna som inte nödvändigtvis syns.
Med sitt driv kring FRA-frågorna satte han bland annat upp Stoppa FRA Lagen och FRAntologi som var enormt bra initiativ som gav mycket i debatten.

Varför ska Mikael med till Riksdagen?

Hans kompetens i FRA frågorna är enormt viktiga för oss när vi kommer in. Visserligen finns det möjlighet att kunna utnyttja hans kompetens oavsett, förhoppningsvis, men att ha honom på plats kommer ge en större inverkan.

Marit Deldén 27 år, Linköpings kommun

Kandideringsförklaring
Marit, Leffelini, Deldén studerar till lärare, vilket ger henne en intressant syn på vart Piratpartiet ska gå för att uppnå kunskapssamhället. Hon är enormt dedikerad och hjälpte till att bygga evenemang som Parley och Tjejsnack.

Varför ska Marit med till Riksdagen?

Med en lärares syn på hur vi ska ta oss an kunskapssamhället, ur ett piratperspektiv så kommer Marit göra stordåd. Hon har lovat att hon ska färga håret rosa till första dagen i riksdagen om hon kommer in, och bara det är anledning nog att rösta på henne.
Hon har ett engagemang som är väldigt viktigt för oss, och hon ser till att få saker gjort, hon ser saker på ett vis som många av oss andra missar.

Personer jag valde att stryka ifrån att skriva en mer utförlig motivering på grund av brist i tid är; Anders Hedberg, Rick Falkvinge, Jacob Hallén, Curt Jonsson, Gabriel Sjölund, Jacob Dexe, Rickard Olsson, Nils Agnesson, Johnny Olsson, Olof Bjarnasson, Leif Ershag, Kalle Vedin och Eva Wei. Det betyder självafallet inte att det inte finns MÅNGT FLER kandidater som är minst lika värdiga!


Har du något att tillägga om alla dessa kandidater? Skriv det gärna i kommentarfältet nedan.
Alla kommentarer är självfallet välkomna också!

Alla tidigare inlägg i serien hittar du här

Annons

2 svar till “Mitt kandidatlyft #4”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by maloki, maloki. maloki said: https://mlokit.wordpress.com/2010/01/12/mitt-kandidatlyft-4/ sista kandidatlyftet ifrån mig. precis i tid! […]

  2. […] är också stolt över att se en levande demokrati i arbete. Med alla som på olika sätt försöka stötta varandra och hjälpa de röstande. Full Mental Straight Jackets noggranna genomlysning av vad som egentligen […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: