maloki

tankar & funderingar

Gäst: Kandidatlyft #2, Dick Wase lyfter

Posted by maloki på 15 januari, 2010

Andra gästinlägget serien lyft dina kandidater. Dick Wase tillfrågade jag direkt om han ville lyfta de kandidater han anser bör hamna på riksdagslistorna, han tackade ja och här kommer hans inlägg. Jag har lagt till lite kosmetika med länkar osv;

Att bestämma sig för vem man ska rösta på i internvalet i PP är inte lätt. Ursprungligen gick jag på hur primärvalskandidaterna hade presenterat sig själva, men flera av de namn som då verkade intressanta har fallit bort för mig. Det gäller då främst de kandidater som inte tagit sig tid att skaffa egen kandidattråd, men även de som underlåtit att svara. Visst, man kan bli sen ett par dagar med svaren, men om man inte ens avlevererar svar på vissa frågor inger man inte ett sådant förtroende att man bör vara representant i riksdagen för Piratpartiet.

Eftersom jag främst intresserar mig för integritetsfrågor så har det varit min utgångspunkt för att välja kandidater som jag tänker mig att rösta på. Det hindrar dock inte att jag kan välja ett och annat ”IT-namn”. Det svåraste har dock varit att i trådarna hitta någonting som skiljer de olika kandidaterna åt, eftersom samstämmigheten i svar ofta är så genomgående att det är svårt att skilja dem åt. Om någon vågar sticka ut ser jag det i allmänhet som en fördel, och därför skulle jag gärna ha lagt min röst på Martin Ekdahl, vilken svarar ärligt och rättframt på frågorna, och som i flera frågor står nära mig själv åsiktsmässigt. Men jag blir tveksam då han har så liten beredskap för att hålla på vågmästarstrategin. Jag har inte bestämt mig ännu…

Bestämt mig har jag däremot gjort för flera andra namn. Jag drar dem här i bokstavsordning och ger en kort motivation till varför:

Marie Axelsson: Det kan tyckas lite småfånigt att jag lyfter fram blogginnehavaren, men det har faktiskt inget att göra med att jag skriver här. Hennes engagemang är lysande, vilket inte minst bloggen visar, vettiga åsikter och kommer göra ett bra jobb.

Rick Falkvinge: Det kan kanske också verka onödigt att nämna Rick. Är han inte självklar? Naturligtvis är han det, men just däri ligger faran att folk kan tycka att ”alla andra” röstar ju på honom. Några sådana tendenser tycker jag mig ha sett. Därför är det viktigt att lägga rösten på honom.

Benjamin Ingberg: Är ett oprövat namn, men har gjort bra ifrån sig i sina svar på kandidattråden, och uppvisar ståndpunkter som jag själv sympatiserar med. Han är också ung, vilket för en gammal stofil som jag är en fördel i många sammanhang. Därför tänker jag lägga en röst på honom.

Jan Lindgren: Har jag lärt känna som en duktig, kunnig och engagerad Piratpartist, som kommer att vara till stor nytta för partiet i riksdagen. Han får stå för den data- och tekniska kunskap som jag själv inte har.

Johnny Ohlsson: Kolla hans blogg, “Enligt min humla”, så inser ni att han hör hemma i riksdagen. En motvikt till alla stela, politiskt korrekta människor som befolkar forumet nu.

Carl Johan Rehbinder: Också en man som törs sticka ut hakan. Orädd, kaxig och med åsikter som oftast stämmer överens med mina egna (även om han kommer från höger och jag är gammal rödvinsvänster). En tveklös röst.

Anna Troberg: Känner jag inte personligen, men har förstått att hon är en klippa inom partiet. Dessutom redovisar hon ståndpunkter och åsikter på sin kandidattråd som jag kan ställa upp på.

Urban Sundström: Ett namn som övertygade mig med sitt utstickande klargörande på kandidattråden 5/10. Jag delar helt hans tveksamhet inför självutnämnda valberedningar, som jag inte tycker hör hemma i ett demokratiskt parti. Det är en annan sak när enskilda personer uttalar sig om sin, eller sina åsikter.

Christoffer Willenfort: Jag gillar hans blogg och sympatiserar med hans åsikter. Särskilt att han fokuserar på integritetsfrågor.

Tess Lindholm: En tjej som jag hittat genom kandidattråden, som verkar intressant, skärpt och framåt. Borde ges en chans att visa vad hon går för i riksdagen.

Ja, några namn till har jag, men jag skulle begränsa mig till tio, och tio blev det.

Annons

Ett svar till “Gäst: Kandidatlyft #2, Dick Wase lyfter”

  1. […] valet så fanns det en hel del hjälp och tips att få med urvalsprocessen från en otroligt lång rad av olika pirater som i mängder av bloggposter har valt att lyfta fram partikolleger i valet […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: