maloki

tankar & funderingar

DE förstår INTE tekniken!

Posted by maloki på 9 januari, 2010

Det blir mer och mer tydligt att det är ett tydligt skifte mellan generationerna där vissa förstår tekniken och andra inte. Dagens politiker förstår verkligen inte tekniken. Detta har bevisats gång på gång. Behöver jag ens tillägga att rättsväsendet inte verkar ha förstått det heller?

Det har nu gått så lite som 40 dagar sedan FRA-lagen trädde i kraft. Det har uttalats att ”det gör ingenting om folk krypterar sin trafik, vi kan fortfarande använda oss av sociogram för att kartlägga hur kommunikationen förs, vilket kan ge tillräckligt med information”, och dylikt. Tyvärr, NI förlorar. Det presenterats nu en fungerande och laglig lösning, tack brokep och alla som jobbar på detta, på hur vi ska kunna kringgå den med hjälp av mer teknik. När internetanvändare på ett enkelt sätt kommer kunna tunnla sin trafik, så kommer sociogrammen inte gå att avläsa vilket som.

Vi lever i informationsteknikens ålder. Mer IT åt folket! Att skicka Piratpartiet till riksdagen är en väg och att stödja ren aktivism á la Werebuild och Telecomix är en annan.

Jag kandiderar i Piratpartiets primärval jag hoppas hamna på deras Riksdagslista, för att fortsätta bygga ett informationstekniskt samhälle, utvidga vårt Internets infrastruktur, och som start riva upp FRA-lagen! Lagar för att stoppa teknikens utveckling håller inte, det bevisas åter igen. Love will find a way, and we love tech!


Beelzebjörn är en visionär i sin blogg och Opassande sammanfattar lite piratsnackisar. Tvivlaren är tillbaka och Marit fick mig att kikna av skratt i natt.

Annons

7 svar till “DE förstår INTE tekniken!”

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Piratbloggar, maloki. maloki said: Jag bloggar http://bit.ly/5fVddB om @brokep s inlägg http://bit.ly/7oIzDc #telecomix #fra #frathelulz #piratpartiet […]

 2. Fiery Spirited said

  Faktum är väl att de bara förlorar om de verkligen går på sagorna till allmänheten om att massavlyssningen ska finna terrorister.

  Precis som opposition anförde under FRA-debatten i riksdagen så säger amerikanska utvärderingar av massavlyssning av nätet att sådan avlyssning har obefintligt värde för att finna terrorister men däremot är jättebra för att få till åsiktsregistering av den allmänna befolkningen.

  Två möjligheter finns: antingen är FRA-anhängarna totalt oinsatta och undviker aktivt att kolla upp fakta eller så är de medvetna om åsiktsregistreringen som sociogrammen ger och avser nyttja och sälja den informationen men desperat vill undvika att det kommer upp i debatten.

 3. Det blir lätt slagsida på teknikvänligheten. Nu får man ju inte glömma bort att bredbandsutvecklingen är något som röstats fram hos nuvarande politiker, så en viss tacksamhetskänsla borde väl infinna sig hos er i PP till de äldre partierna.

 4. maloki said

  Men ändå förstår de inte hur det kan nyttjas till deras fördel. Det säger ju ännumer :P

 5. Per Hamnerius said

  blog.brokep.com är nere…

 6. […] alla på en hobbybudget. Detta skulle vara ett effektivt sätt att kringgå och tillintetgöra alla ambitioner som FRA och regeringen haft att massavlyssna all svensk […]

 7. […] den framtid jag ser framför mig om vi får igenom alla våra frågor. Det finns fler än jag som ser en framtid med […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: