maloki

tankar & funderingar

Internet + afk = sant?

Posted by maloki på 10 december, 2009

Detta är ett tilläggsstycke till min kandiding.

Terobis officiella kandiering till Piratpartiets riksdagslista satte ord på tankar som jag har haft under en längre tid. Jag har bara inte kunnat formulera det. Men nu är det dags för mig att försöka göra det.

Jag känner precis samma sak med att det är ingen skillnad på Marie Axelsson och maloki, och om det är det så är det en väldigt liten skillnad. De som har lärt känna mig som maloki vet inte alltid om jag vill bli kallad maloki eller Marie, frågan kommer titt som tätt. För mig är det ingen skillnad på min internetidentitet och min afkidentitet. Jag är fortfarande den jag är oavsett om jag sitter här vid tangentbordet eller på ett café med en kopp kaffe, eller står på ett torg i Stockholm och demonstrerar mot FRA.

I våras så tyckte en kompis att det var väldigt dumt av mig att jag knöt min Internet identitet med min fysiska identitet. Min första reaktoion var, men jag bryr mig inte! Andra reaktionen när jag tänkte lite blev en mer skräckslagen reaktion. När jag sedermera tänkte lite till så kände jag: Ska jag behöva gömma min internetidentitet? Eller min afkidentitet, för att skydda mig emot vad? Visst, mot IPRED och fan allt jävla piss skit. Men nej, jag gör som jag alltid gjort. Jag kommer stå här och slåss för det Internet jag tror på, för våra rättigheter på Internet.

Internet är inte bara en lyxvara längre, fler och fler hem har tillgång till Internet, och färre personer känner sig osäkra där. Klart det finns brister, men i vilket flervägskommunikation finns inte det?

För att internet och samhället, hela världen som ett samhälle, så krävs det nätneutralitet. Det är viktigt att inte begränsa tjänsterna och bygga om internet till något som mer liknar ett kabeltv-nät. Striderna för ett mer neutralt internet har pågått i några år. I mitt tidigare inlägg länkar jag till en intressant youtube-video om det. Se gärna även Dispositionen om öppenhetsbegreppet, vilken jag som en del i klustret Werebuild.EU hjälpte till att skriva.

Annons

4 svar till “Internet + afk = sant?”

  1. Leffelini said

    Klart det är så. Ett namn kommer alltid bara vara ett namn och vad vi kallar oss är inte det viktiga. Säger folk ”Leffe” till mig afk så lystrar jag till det på samma sätt som att de säger Marit. Vad jag än heter eller kallas så är jag samma person, oavsett om det är kärleksfullt eller tillmälen eller bara vanliga smeknamn. Bra att ha den insikten!
    /Marit ”Leffelini” Deldén

  2. Det satt hårt inne för min del med, att ‘komma ut’ på internet. ‘Beelzebjörn’ är iofs något jag kallas afk också, och mitt privatliv håller jag borta från min blogg, men visst – nu är vi offentliga personer, på sätt och vis. Det finns för- och nackdelar, och det är på en begränsad nivå (särskilt för mig som inte finns på Fejjan), men det känns lika surrealistiskt nu som det gjorde förut när någon kommer fram på stan och frågar ”Ursäkta, är det du som är…?”

  3. Kanin said

    Tja, jag försökte någotsådär att hålla isär Kanin och Jimmy till en början, men gav upp när folket jag umgicks på nätet och afk började sammanflätas. Gick liksom inte lika bra då. Nu är jag ju typ mer känd som Kanin i piratsammanhang :)

  4. […] Internet + afk = sant? […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: