maloki

tankar & funderingar

Projekt: ”Nätstrumporna”

Posted by maloki på 6 december, 2009

"Nätstrumporna"

Många av er undrar säkert vad som har hänt med ”Nätstrumporna”. De har ju faktiskt inte synts till särskilt mycket. Faktum är att projektet/nätverket startades mitt i Valkampanjen, mer eller mindre, vilket resulterade i att det fanns varken tillräckligt med tid eller energi att bygga upp det ordentligt. Vi gjorde några tappra försök, i perioder, men det var lite som att vi försökte bygga taket på ett 10 våningshus, i en uppförsbacke utan utjämning av ytan, innan vi hade en stabil grund att stå på.

Nu har jag, Emma ‘Mirfak’ Ershag och Marit ‘Leffelini’ Deldén bestämt oss för att vi ska ta ett ryck och bygga om och vi startar med en stabil grund. Sjävlfallet är det mer en prototyp vi bygger och kommer definitivt söka input efter vägen, och inget kommer vara ritat i sten. Men det kommer bli lättare att välja om man vill vara med och arbeta i nätverket eller inte om man vet vad det handlar om, vilket hittills har haft väldigt skilda meningar.

Vi har förhoppningar om att kunna presentera detta innan Tjejsnack som hålls den 23-24 Januari i Linköping. Eventet tyvärr är inte sammankopplat med ”Nätstrumporna”.

Tjejsnack är nästa stora Piratevent som alla är välkomna till, oavsett kön eller icke-kön. Eventet finns på facebook.

”Nätstrumporna” vill föra samman alla tjejer i partiet och få dem att känna sig välkomna och lyfta upp dem. Det gör Tjejsnack med råge! Vi vill att ”Nätstrumporna” ska det bli en naturlig mötesplats för tjejer som vill komma i kontakt med andra tjejer och skapa liknande projekt. Jag hoppas att Tjejsnack är en i raden av flertalet liknande event runt i Sverige, som ”Nätstrumporna” kommer kunna vara en aktiv del i att stödja.

Vi avser att ha en omröstning för möjlighet att byta namn på ”Nätstrumporna” men arbetar fortsatt under det namnet tills vi har vår grund idé etablerad och kommer sedan gemensamt med de som är intresserade att bygga vidare med oss genomföra röstning på nytt namn. Förslag mottages gärna.


Kvinnliga kandidater med bloggar: Louise Baaz 24 år, Solna kommun. Sandra Grosse 19 år, Helsingborgs kommun. Victoria Sellberg 32 år, Umeå kommun. Marie Axelsson 24 år, Forshaga Kommun. Marit Deldén 27 år, Linköpings kommun. Disa Fanto Börjesson 18 år, Mölndals kommun. Klara Ellström 22 år, Lunds kommun. Hanna Dönsberg 25 år, Västerås kommun. Anna Svensson 30 år, Norrköpings kommun. Ellen Söderberg 19 år, Malmö valkrets. Eva Wei 23 år, Salems kommun. Emma Ershag 28 år, Skellefteå kommun. Tess Lindholm 19 år, Partille kommun. Johanna Julén 30 år, Västerås kommun. Gun Svensson 73 år, Norrtälje kommun. Klara Tovhult 37 år, Jönköpings kommun. Anna Troberg 36 år, Järfälla kommun. Frida Sjölander 28 år, Sundsvalls kommun. Signe Rocklin 23 år, Bodens kommun.

Annons

10 svar till “Projekt: ”Nätstrumporna””

 1. Veronica Svärd från F! tyckte iaf att Nätstrumporna var ”ett superroligt namn”

  http://deepedition.com/2009/05/16/piratpartiet-r-ngot-helt-annat-n-frut/comment-page-1/#comment-235910

 2. Mirfak said

  Skitbra formulerat Maloki! Ikväll börjar vi bygga!

 3. infallsvinkel said

  Jag tycker också att ”Nätstrumporna” är ett perfekt namn.

  Nät för Internätet och strumporna för den historiska referensen, typ rödstrumpor, blåstrumpor och stödstrumpor.

  Fast ”Piratkvinnorna” eller något liknande kanske är lättare för alla att fatta…

 4. TOQig said

  Jag skulle tycka det va schysst med ett namn relaterat till Anne Bonny http://sv.wikipedia.org/wiki/Anne_Bonny . Riktigt vad har jag inte kommit på än…:)

  ”It is hard to separate the legend from the facts of Anne Bonny . The only thing we can be sure of is that Anne Bonny was a strong, independent woman , who was way ahead of her time. 18th century, was still a time when man made all-important decisions, a time when women did not have many rights. In this men’s world, it was hard for Anne Bonny to become an equal crewmember and a respected pirate.”

 5. TOQig said

  Jag ser nätstrumpor framför mig, ett plagg som få kvinnor bär, och allting klingar ytligt för mig. Piratkvinnor är bättre – tydligt och svårt att missförstå.

 6. Eva said

  Håller med TOQ, nätstrumporna för mig känns dels ytligt, men också så refererar jag till malmskillnadsgatans 80-tal. Kanske inte det vi är ute efter.

 7. Rikard said

  Fint!

  Jag undrade just vad som hänt med nätstrumporna.

  ”Nedan följer en länklista på alla tjejer/kvinnor som har bloggar:” kanske ni borde lägga till en uppmaning om att fylla på med länkar, eller är det där verkligen *alla*? ;-)

 8. maloki said

  Nej, alltså, det är primärvalskandidaterna.. Kanske har glömt ett orde ller två.
  Men det var ju dubbelrad!.. Virrpanna jag är :)

 9. […] och Emma ‘Mirfak’ Ershag ska under helgen smygpresentera Projekt: Nätstrumporna på ett roligt och fiffigt sätt, så tveka inte att fråga oss om det under […]

 10. […] — maloki Jag och Emma ‘Mirfak’ Ershag ryckte för ett tag sedan tag i Projekt: Nätstrumporna igen. Vårt mål var att presentera det igen under Tjejsnack i Linköping. Här följer våran […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: