maloki

tankar & funderingar

1 dag kvar – STÅ EMOT!

Posted by maloki på 30 november, 2009

I morgon kopplas kablarna in. Jag vet inte riktigt vad jag känner mig. Allmän uppgivenhet beskriver det nog väldigt bra. Märker att stämningen online är generelt lågmild. Men en sak vet jag och det är att jag inte kommer låta mig själv censureras.

Ingen självcensur!
Jag tänker inte låta FRA-lagen tysta mig, låst det inte tysta dig heller.
TÄNK INTE ENS TANKEN på att censurera dig själv. Hur vi ska gå vidare nu vet jag inte. Ett steg kan vara att rösta på Piratpartiet i riksdagsvalet, eller hitta någon i ett parti som passar dig bättre, men rösta på en representant som är kapabel att ta och driva frågan om att koppla ur kablarna igen. Tyvärr är inte många det när partipiskan är höjd över dem, se bara på omröstningen senast.

Beelzebjörn har hållt nedräkning i fem dagar. Opassande och Joshen har hakat på detta tåget, och förmodligen fleratalet andra. Några random länkar om att FRA-lagen träder i kraft.

Lycka till där ute och vi ses på andra sidan!


Annons

6 svar till “1 dag kvar – STÅ EMOT!”

 1. Olofb said

  Helt rätt! Blogga, maila, chatta, lev! Precis som förr.

 2. Jag är kluven i frågan om kryptering. när det gäller MIG har jag inga problem att tala öppet, men fr o m nu handlar det även om personen jag pratar med.

  Återkommer i debattartikel på ämnet.

  Tack för epic linkage
  (:=~~~~

 3. Jan-Olof said

  Skönt att höra!!!

  Igår när jag läste din blogg och du nämnde självcensur blev jag så illa berörd att jag var tvungen att blogga lite om det själv.

  Hellre skapa mer trafik åt dem än att låta dem vinna på walk-over !!!

  Idag uppgraderade jag min pgp-nyckel från 2048 till 4096 bitar… För den händelse jag skulle vilja skicka ett brev jag _verkligen_ inte vill att de skall läsa.

  Mvh

  /J-O

 4. Grå said

  Kör sedan några dagar tillbaka all min Internettrafik via VPN-tunnel. Det är riktigt illa att man ska behöva betala för att få ha kvar sin grundlagsskyddade post- och telehemlighet.

 5. […] och med idag, den första December 2009, skall FRA alltså ha tillgång till Sveriges tele- och internettrafik. Från och med idag är Sverige ett avlyssnat land med en […]

 6. […] If I lay here, Händelsehorisont, Magnihasa, I polemik, Berinder, Kverulant, Skivad Lime, Svensson, Maloki (igen), Conjoiner, Deepedition, Sandrability, Enligt min humla, Syrrans granne, Blå borgen, […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: