maloki

tankar & funderingar

Bakom varje framgångsrik Pirat står en stark Svärm!

Posted by maloki på 21 november, 2009

I dagarna har jag sett hur Opassande fått mer bekräftelse för sig själv att hon gör helt rätt i att inte kandidera. Jag har sett hon kommit till insikten att hon kan göra minst lika mycket om inte mer som support för de som kandiderar. Idag kom den officiella bekräftelsen och yttrandet ifrån henne själv. Hon är inte den enda som har sett detta i sin utvärdering i hurvida de ska kandidera eller inte.

Vår allas HerrKanin förklarade väldigt fint varför han inte kommer ställa upp som riksdagskandidat och jag tycker det är både underbart och vackert. Jonathan Rieder Lundkvist kandiderar genom att stödja oss andra.
Det är underbart att se detta stöd vi har inom partiet. Vi som kandiderar skulle inte kunna vara, eller bli något utan detta underbara stöd. I sig så är det faktiskt ett vackert exempel på deltagarkultur!

Jacob Dexe listade personer som han ser som inspiration och stöd ifrån partiet. Personligen ser jag det farliga i att göra en sådan lång lista med namn, man missar ju alltid någon! Vågat gjort ändå Dexe, och tack för omnämnandet.

En annan pirat som visar sina framfötter och stort stöd för partiet är Anne Kekki, Piratemum. Hon talar för Piratpartiet till Riksdagen väldigt starkt. Hon säger också att hon inte stödjer personvalskampanj. Men hon stödjer självfallet de som kandiderar. Hon har även utlyst att vi behöver fler piratmammor!

Oavsett om vi är kandidater eller inte, är det otroligt viktigt att vi jobbar tillsammans som den svärm vi är. Att vi stödjer varandra och lyfter varandras goda egenskaper. Utvärderar individerna, och ser vad vi kan hitta för arbetsuppgifter inom svärmen som passar just dem. Nu bygger vi vidare!


Bli en del av svärmen du också!

Annons

6 svar till “Bakom varje framgångsrik Pirat står en stark Svärm!”

  1. Leffelini said

    Jag tror detta är väldigt viktigt, att de som inte kandiderar inte ser kandidaterna som några slags fiender som de ska sålla i (som det har en tendens att bli på forumet) utan som medpirater som behöver stöttning och Piratkärlek! Tycker det är jättebra att du lyfter fram de som är villiga att ge det stödet! Det är ändå Piratpartiet vi vill ha in i riksdagen och att bränna ut kandidaterna i förtid (genom att förvänta sig att de ska kunna springa innan de lärt sig att gå) är inte en lösning på det.

  2. Jag hade inte läst det här när jag skrev mitt inlägg idag. Då hade du självklart fått länkkärlek . Nu har jag rättat till det!

  3. maloki said

    Ingen fara! :D Great minds think alike!! :D

  4. […] grupp som helst bara vi inte står utanför. I större grupper formas också mindre överlappande grupper, cirklar inom cirklar, för att vi hela tiden ska sträva efter en grupptillhörighet som vi trivs […]

  5. […] minns med glädje tillbaka till den lilla bloggkrusning som pågick i slutet av 2009, där Maloki skrev: ”Bakom varje framgångsrik Pirat står en stark Svärm!”, Jonathan RL skrev om […]

  6. […] det andra sättet att få saker och ting gjorda Svärmmetodik har egentligen inte någon organisationsform eftersom det är fokuserat på kort-tids-engagemang. […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: