maloki

tankar & funderingar

Vad håller vi på med?

Posted by maloki på 13 november, 2009

Sharing is Caring

Senaste tiden har varit fylld med hetsgnabb i forum och chatter. Stämningen har varit allmänt otrevlig, även om det många gånger har varit på ett skämtsamt sätt. Alla dagar i veckan är det inte lätt att avgöra om det är på skoj eller seriöst, vi har ju alla dåliga dagar som kan ställa till det för hur vi reagerar. Detta resulterar då i att vi får onödiga otrevliga diskussioner för att vi missförstår varandra.

Jag själv har sett detta tydligt de senaste 6 veckorna, och ser det bara bli värre just nu. Jag önskar att vi alla kan ta ett djupt andetag, och fundera över hur vi behandlar varandra, hur kan detta skämtet tolkas idag? Är jag tydlig i att jag skämtar?
Om jag framför kritik, är den konstruktiv? Jag vet själv med mig att jag gett okonstruktiv kritik de senaste dagarna i en del av konflikterna. Det är sånt som händer, speciellt i stundens hetta. Just av den anledningen borde vi oftare ta ett djupt andetag, hålla andan, räkna till 10 och läsa igen. Är vi osäker på vad någon menar, eller hur de menar kanske det kan vara värt att fråga?

Det är även dags att ge de personer som vi anser gör att bra arbete i kring oss, och även de som kanske inte är i direkt kontakt med oss, beröm för det arbete de gör, inte bara kritisera. Vi är en stor organisation, och det börjar dra lite slita lite i fogarna nu. Det kan vara växtvärk, det kan vara en effekt efter EU-valets hets. Men det är dags att återgå till det trevliga parti vi är. Jobba på ett konstruktivare sätt och ta hand om varandra bättre.
Se dig om kring, vem har du inte berömt på länge, eller någonsin? Har du problem med något, har du någon konstruktiv lösning, eller konstruktivt delförslag och vad är i så fall koncekvenserna?

Om Piratpartiet ska ta sig in i Riksdagen måste vi börja samla oss nu, och dra åt samma håll. Lita på vår styrelse och ledning, det är väl därför de sitter där?
Som det är just nu, så trivs jag inte. Jag har alltid älskat Piratpartiets chatrum, men senaste veckan har det bara gett mig huvudvärk. Detta är min konstruktiva protest! Nu vill jag att vi tar hand om varandra, och tänker framåt:
Hur vill du gå vidare tillsammans med Piratpartiet?

Annons

10 svar till “Vad håller vi på med?”

 1. William said

  Bra post.

 2. Jättebra! Kunde inte ha sagt det bättre själv. <3

 3. Kan bara hålla med, men det visste du ju redan eftersom du länkat mig ovan ;)

  Vad som försvinner i bruset är att styrelsen faktiskt FÖRSÖKER vara lyhörd och ta in medlemmarnas åsikter, men att det tyvärr inte når alla eftersom internkommunikationen sker i så många kanaler.

  ”Anna Troberg: Vi gör verkligen allt vi kan för att ta in alla synpunkter. Och vi diskuterar dem med varandra och med medlemmar så mycket det går. Jag tror inte att någon i styrelsen vill fatta några beslut, utan att ha gjort det. Vi har ju fått ett stort förtroende och det vill vi förvalta så gott vi bara kan. Men ibland innebär det, som sagt att en del känner att de inte fått sin vilja igenom. Men det betyder verkligen inte att vi inte lyssnat.”

  Från en flera timmar lång diskussion på just det ämnet på Skype.

  Styrelsen har mitt förtroende, även om jag inte gillar alla beslut alltid, vilket jag kommer ägna en bloggpost åt inom kort.

  Starta en POSITIV bloggbävning, någon? ;)

 4. Något som nämndes i karlstad men som inte framgår av PP:s sida är just hur mycket som pågår i skype. Det borde framgå mer och inte bara nämna IRC som oftast är rätt dött.

  Jag har inte varit med i chatten tidigare så jag kan inte kommentera den.

 5. maloki said

  Jag vet Tommy, det har diskuterats en del :)

 6. kram

 7. FamiljeFrid said

  Om vi inte ska ses som ett ”leksaksparti” och oserösa så bör vi ( som alltid egentligen) vårda språket, men inte bara därför, utan om vi inte kan hålla en bra kommunikation där folk inte backar ur för att de blir illa bemötta av partikamrater så kommer det hela troligen att rinna ut i sanden vilket jag tror och hoppas att ingen av oss vill! Så fram för en saklig och trevlig debatt och att dra åt samma håll är väl det vi ska som parti eller?

 8. Det är sant. Jag har själv varit otrevlig, fast insåg ju snabbt att det inte lönar sig..
  En liten tankeställare helt klart. Man får helt enkelt anstränga sig att vara hövlig även om man tycker den andre är en totalidiot.

 9. Hej på dig!

  Läs gärna min senaste bloggpost, som handlar om PP och är rakt igenom positiv, faktiskt!

  http://tantrikblog.wordpress.com/2009/11/17/piratpartiet-loser-problemen/

 10. […] vi kommunicerar 2009/12/13 — maloki Det har nu gått en månad sedan jag frågade vad vi håller på med. Just då var stämningen i den interna debatten i Piratpartiet väldigt försurnad och otrevlig. […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: