maloki

tankar & funderingar

Piratbladet nästa?

Posted by maloki på 27 oktober, 2009

För att slippa tänka på de senaste dagarnas oroligheter, som jag nästan tror att en del förväntar sig att jag ska skriva om i mitt nästa inlägg, så tänker jag bryta av med att lyfta upp en kreativ idé som kommer från ett skypesamtal jag iakttog här om dagen.

Idén om ett Piratblad, med forumtråd här, känns nyttig och jag tror det kan vara ett givande projekt, dels för att binda ihop Piratpartiet på det nationella planet och dels för att synas än mer. Nu menar jag inte på att vi är för splittrade, men mer kontakt med andra pirater i andra städer lär ju inte direkt ha en negativ effekt.
Mannen som lyfte upp idén i foruminlägget är Mikael Ensson.
Citat ifrån forumet.

svärmarbete för att göra iordning bladet och det blir svärmarbete för att få ut den

Men för all del, smyg in och läs mycket goda idéer där!

Annons

5 svar till “Piratbladet nästa?”

 1. +1

  Mycket bra idé.

 2. Ack vad många gånger denna tanke väckts hos mig. Alltsedan Pirazine försvann har det behövts något i stil med detta. Och det blir inte mindre coolt om det är pappersdistribuerat.

  Häftigast vore ju att se det i formen av ett zine, snarare än vad folk brukar tänka sig tidningar. En månatlig sammanfattning av piratverksamhet runtom i Sverige, med inslag av världen. Alternativt rakt av på engelska, så man har något arkiverat för omvärlden att beskåda för att följa piratrörelsens utveckling.

 3. Det vore guld värt med en fysisk upplaga problemet ligger kanske i kostnaden att trycka upp 50k blad med porto, men förhoppningsvis kan man lösa det på nått sätt. Kör på :)

 4. maloki said

  Tror en del av tanken är pdf format och trycka upp på plats :)
  Kolla forumtråden :)

 5. …ja och sedan behöver man ju inte skicka ut en fysisk kopia till alla – samt kan det ju faktiskt finansieras genom prenumeration/självkostnad.

  Handlar det bara om ett A4 med text – och inte det zine jag tänker mig – så är det PDF som gäller rakt av känner jag i alla fall.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: