maloki

tankar & funderingar

Hackare utan gränser

Posted by maloki på 22 juni, 2009

Written about in English also


Hackers without borders, eller Hackare utan Gränser som det skulle bli på svenska, är inspirerat av Läkare utan Gränser med tanken att kommunikation är en mänsklig rättighet.

Hackers Without Borders is an international technical humanitarian cluster organization. Working all over the internet to assist people whose communication is threatened by government, militia, corporations or by others in power.

Det har skrivits om svärm arbetet på fler än ett ställe. Vi har alla kämpat enormt hårt. Men jag ger nog lite extra eloge till ztripez som på 3 dagar satte ihop HWoB’s LiveCD. Det är är skiva för att göra det enklare att sätta upp en server på din egen dator för att hjälpa t.ex Iranierna vars internet blir censurerat och blockerat.

Idag har vi jobbat väldigt intensivt med ett nytt projekt som har kommit upp. Vi har gett oss på Medici cu Internet, vilket betyder Läkare med Internet. Det skrevs ett brev som skickades till Unga Läkare i Sverige, tror det var via facebook. Det brevet översattes snart till engelska och sattes upp på Blog Pirate med titeln: Internets calls for medics.
Jag själv klustrade ihop en liten hjälpfil för IRC webklienten på HWoBs wiki alldeles själv, var lite roligt faktiskt. Den kommer justeras/kompliteras efter behov.

Allt detta klusterarbete, mindre kaos de senaste dagarna, har resulterat i att jag inte riktigt haft tid med det partiarbetet jag borde göra för Piratpartiet. Vilken tur att jag kan ursäkta mig med att det har varit Midsommar! I morgon dock, så ska jag sätta mig och skriva några utskick och sätta rull på bollen för sommarens aktiviteter!

Annons

Ett svar till “Hackare utan gränser”

  1. Nima said

    ”…har resulterat i att jag inte riktigt haft tid med det partiarbetet jag borde göra för Piratpartiet…”

    Jag skulle vilja påstå att dina aktiviteter kring händelserna i Iran den senaste veckan har varit så nära partiets kärnfråga och ideologi som det bara kan. Du har förmodligen gjort det renaste man kan göra som piratpartist. Fortsätt med detta, lev nära frågan och bidra direkt till männsikor (tex i Iran) som söker svaren.

    Dina ansträngningar har lett till att många (många!!) exiliranier fått upp ögonen för piratpartiet.

    Länge leve fri information!

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: