maloki

tankar & funderingar

Nätaktivism

Posted by maloki på 19 juni, 2009

Att ge sig an nätaktivism är i sig bara det väldigt givande. När man sedan ser flödet av information framför ögonen, ser hur sidor utvecklas, hur personer engagerar sig, blir allting så mycket häftigare. De första dagarna var väldigt hänförande och magiska. Jag fick inte skrivlusten tillbaka, men jag försökte. Jag gav We rebuild.EU lite uppmärksamhet i min blogg tidigare.
Det är häftigt att känna att man bidrar till något större fast man är 450 mil bort, i lilla Sverige. När arbetet dagen efter blir uppmärksammat i en tidning så fylldes jag av stolthet. Jag blev riktigt lycklig att jag varit med och dragit mitt lilla strå till stacken för att göra skillnad.

Kullenberg och de Kaminski skrev välformulerade debattartiklar om arbetet vi gjort.

Arbetet slutar inte där dock. We rebuild.eu fortsätter att bygga. Vi är inte bara för utvecklingen och främjandet av internet i Europa, utan hela världen. Vår information är ännu ett exempel på klusterarbete. En idé kommer upp, någon tar den börjar skriva, någon annan hjälper till och justerar något, någon kommer med ett förslag och en annan person ändrar. Tillsammans bygger vi. Det är en väldigt vacker process.

Det är även väldigt intressant att se hur fenomenet sprider sig. Nu handlar det inte bara om hjälpen vi ger medborgarna i Iran att få ett fritt ocensurerat internet, även om det har varit en av de större grejerna på agendan de senaste dagarna. Vi släppte allt annat för det. Även Piratpartiet visar vad man kan göra för att hjälpa att hålla internet öppet. Detta är ett projekt som kommer kunna återvinnas, om och när liknande situationer uppstår igen.

Många skriver om Iran och internet, att Iran finns varken demokrati eller internet, om hur vi jobbar och vikten av ett fritt internet.

Annons

3 svar till “Nätaktivism”

 1. Trevlig MidSommar… :roll:

  The game of democracy

 2. Suss said

  TRANSLATE

  Action online!

  Stöd Iranska folkets kamp om frihet från förtryck- de dödas för den kampen!

  Kära vänner,
  Iranska aktivister har vädjat till världen att motsätta sig våldsamma angrepp på deras protester.
  Massiva nya protester planeras, regimen är uppdelad. Ett enat globalt ramaskri på 1 miljon röster
  skulle kunna hjälpa till att stoppa våldet.
  Vi uppmanar världens ledare att enas mot förtrycket!

  Idag är det med hjärta och hopp att mänskliga rättigheter stärks! Frihet från förtryck!
  Avaaz organisatörer levererar framställningen/ Ditt stäöd direkt till ledare för Irans största handelspartner och organisationen för den islamiska konferensen, FN och andra internationella grupper som respekteras i Iran.
  Där ledarna reagera våldsamt till FREDLIG protest, från Burma till Zimbabwe till Iran, är global solidaritet nödvändigt för att visa regeringar som förtrycker försvagar deras ställning, snarare än att stärka den.
  Avaaz betyder ”röst” på farsi, det iranska språket. Låt oss visa de människor i Iran att, oavsett vilka de röstade för, stöder vi deras rätt att få sina röster hörda.
  Klicka nedan för att underteckna sprid gärna budskapet :

  http://www.avaaz.org/en/iran_stop_the_crackdown

  Här finns info om vilka som samarbetar med diktaturen i Iran-
  och möjliggör övervakning av folket klicka på länkarna
  http://www.idg.se/2.1085/1.236657

  http://online.wsj.com/article/SB124562668777335653.html

 3. […] kallas på nätet, flyttat till Göteborg. Men under tiden som hon bodde i Forshaga deltog hon i frihetskamp på nätet tillsammans med andra pirater och frihetskämpar ute i världen. Det är en mäktigt känsla att […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: