maloki

tankar & funderingar

Livet tar inte slut på valdagen

Posted by maloki på 4 juni, 2009

För 2 månader sedan idag skrev Klara om att livet inte slutar den sjunde juni och jag vill återknyta lite till det, med ett som inlägg är lite annorlunda från hur jag vanligtvis skriver. Jag tänker ta ner det hela på en personligare nivå.

Jag har varit sjukskriven under en längre tid för depression, stressreaktion och ångest. Jag har nämnt detta lite lätt några gånger, men inget djupare. Med Klaras inlägg i åtanke så vill jag glida in på hur Piratpartiet blivit viktigt för mig i min rehabilitering. Jag valde att klippa ur detta stycke från ett annat inlägg som är på gång och ge det ett eget inlägg.

Mitt engagemang i Piratpartiet har inte tagit bort min depression, stressreaktion eller ångest, men jag har fått aktivit arbeta med att balansera de uppgifter jag har tagit på mig för att klara av att ta hand om mig själv och allting runt i kring mig.
Det blev hanterbart för att jag visste att det skulle bli ett ‘slut’ på det hela: Valdagen den 7/6. Nu ser jag att det inte tar slut där. Men att jag kommer få ledigt, och återgå till min vanliga vardag lite mer igen. Livet tar inte slut med valet, men det största jobbet jag har gjort på väldigt länge kommer ta slut.

Jag har varit väldigt orolig för hur jag kommer reagera när valet är över. Kommer det komma fram massa känslor och tankar som jag bara gömt undan för att klara av det här ‘jobbet’ och fortsätta kämpa för att vi ska nå ända fram till målet och över mållinjen?

Jag är även den typen av person som ofta känner att för att få någonting gjort måste jag göra det själv. För att inte ta ut mig förmycket, falla dit med en ny stressreaktion så har jag fått delegera och balansera enormt mycket. Välja att ta vilodagar för att få tillbaka energi och tuffa vidare. Det finns faktiskt andra villiga själar också. Det är inte bara jag i hela Värmland som vill jobba för att hjälpa Piratpartiet. Det är så skönt att ha hamnat på en plats där jag klarar av att se det. Även om vissa dagar är kämpiga så har vi en trogen skara som även de jobbar hårt för samma sak som jag.

Under de senaste månaderna har jag som sagt fått balansera väldigt mycket för att inte gå in i väggen igen. Det har varit tight några gånger, men under resans gång har jag lärt mig så otroligt mycket om mig själv som jag har kunnat utnyttja och använda för att ‘överleva’ de dagar som har varit jobbiga under resans gång.
What doesn’t kill you only makes you stronger!
Jag vet att min mamma är glad och tackar Piratpartiet för att ha gjort hennes dotter starkare och friskare igen. Tror det är en av anledningarna till att hon blivit en sån stolt Piratmamma.

Som sagt, resan tar inte slut ännu. Mer personlig utveckling kommer jag få genom mitt arbete i Piratpartiet och mitt engagemang för Piratpartiet kommer inte ta slut efter valdagen, oavsett utgång.
Jag är stolt över att vara Pirat, jag är stolt att ha klivit på detta skepp med er, skeppet mot en ljusare framtid och en bättre värld. Jag är stolt att hålla era händer medan vi seglar framåt emot revolutionen som Piratpartiet för med sig.

Annons

6 svar till “Livet tar inte slut på valdagen”

 1. Mango said

  Man blir så berörd och glad av dina inlägg av den här typen. Tack! (:

 2. Visst är det så Maloki. Som en vuxen mamma, upptäckte jag något nytt i sverige genom dig.
  Du behövde lite assistans med att ta dig till Piratpartiets möten, vill jag minnas. Jag sade okej till att sätta på Piratpartiets logga på min bil.

  När vi samtalade eller *bråkade* med varandra så upptäckte jag en stor förändring i vart våra samtal ledde oss, framåt, vi började förstå varandra, kunde ta upp samma fråga igen och se på den efter att vi varit osams. Jag kunde inte längre komma med *puckade* Standardssvar.

  Jag följde med och träffade Ung Pirat, Piratpartiet Karlstad. *lyssnade* tog lite *blyga* steg till samtal med de som var med. Rick kom till Karlstad. Imponerades av vad Karlstadpiraterna pratade, diskuterade om, hur smarta de var. Jag som är mest praktiker tog på mig lite praktiska uppgifter fram till 7 juni.

  Under min tid med er pirater, har det bla skett underverk med personen anne. Jag är nyfiken på framtiden, ser Piratpartiets enorma kompetens inom de svåraste frågor som vi har att brottas med., för att få ett juste Sverige att leva i.

 3. Clas said

  Internet är snabbt, ibland blir man lite farblind och blasé. Ibland så får man privilegiet att läsa något som får en att stanna och tänka som precis nu. Tack!

 4. Tommy said

  Nej inget liv tar förhoppningsvis slut efter valet oavsett hur det går.

  Hoppas du inte jobbar sönder dig marie, du är som du skrev långt ifrån ensam i organisationen.

 5. Anonym said

  Det finns massor med saker kvar att göra, att säkra nätet är bara en av de viktiga sakerna. Du lär knappast behöva leta länge efter fler utmaningar om du vill göra något bra för dig själv och omvärlden, högvis med tokigheter därute att nedkämpa.

 6. […] direkt eller indirekt. Tidigt på året hade jag det minst sagt kämpigt. Jag har fått lära mig balansera för att kunna hantera mina tidigare större problem. Jag är glad över att jag har det senaste […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: