maloki

tankar & funderingar

Bra eller dålig press

Posted by maloki på 4 juni, 2009

Aftonbladet publicerade igår inte en, två, utan tre stycken artiklar i något som många har tolkat som en attack eller smutskastningskampanj. Själv ser jag det som pinsamt löjlig pajkastning. Ravenna, HAX och Troberg täcker upp detta väldigt bra i sina blogginlägg.
Jag hade inte tänkt att skriva speciellt mycket om just Aftonbladet och det kommer jag inte göra heller. Det jag vill diskutera däremot är i fall all press är bra press? Är en sån här artikelserie bra eller dålig för oss. Visst vi syns ju, trefaldig i en stor och välläst tidning. Men budskapet de försöker förmedla är ju mindre bra. Däremot ser jag att vi som redan är Pirater och insatta i rörelsen tycker att artiklarna ändå speglar den sanna själen i Piratpartiet på något vis. Det är ju inte direkta osanningar, bara otrevliga vinklingar på det och som sagt försök till smutskastning.
To the point, är det bra press? Även när det är dålig press? Hur många, som inte redan hört talas om Piratpartiet kommer se dessa, vad får de då för bild av oss?

Jag tror det är väldigt viktigt att försöka göra det bästa av situationerna genom att utvärdera vad som faktiskt hänt, bestämma hur vi bäst hanterar det och sedan agera vidare på det. Vi måste ta det lilla lugna och hantera situationerna varligt. Ricks debattartikel i Aftonbladet för ett tag sedan var ett riktigt bra exempel på ett bra sätt att hantera situationen på. Det gjorde oss väldigt mycket nytta. Det senare blogginlägget av Rick om att det var färdigskriket nu var riktigt bra formulerat och en påminnelse om att ibland behöver vi se utanför Piratbubblan för att få den där lilla ”Ah just det”.

Det är fortfarande viktigt hur vi tar oss an de problem vi stöter på. Att vi fortsätter att bygga på det vi har tränat på så länge. Så att vi inte tappar bort oss halvvägs och går tillbaka till gamla vanemönster. Vi får mer uttrymme nu, vi behöver inte skrika lika högt. Vi har tränat länge nu, vi behöver INTE använda negationer (ja jag vet, det är jättekomiskt) längre. Vi växer varje dag, både i antal och sympatisörer. Nu gör vi det bästa av det här! Jag tror på oss.
Jag är en stolt pirat! Jag är stolt över att kunna säga att jag är en pirat med tillsammans er!

Annons

7 svar till “Bra eller dålig press”

 1. Magnus Kindblom said

  ”Jag är stolt säga att jag är en pirat med tillsammans er!”

  Jag själv inte det bättre kunna säga!

 2. Som du nämnde så är det negativt upplaggda artiklar och vardags svensken är mer lättpåverkad än av man tror. Bra att PP syns, men inte tillsammans med snedvriden syn på PP.

 3. vanbenedict said

  Mer bra publicitet på: http://www.youtube.com/watch?v=6qJ7gyueZRM

  …annars tycker jag att aftonbladets artiklar har varit av så dålig kvalitet att jag verkligen hoppas att ingen tar dem på ordet. Visst ingen journalist är objektiv, men man kan ju försöka. Det ingår ändå i yrket att försöka hålla sig nyanserad i språkbruk och efterforskningar.

  …uppenbara brister som gör att jag hoppas att folk väljer att följa upp och fylla i luckorna själva, t.ex. genom att läsa vårat (piratpartiets) program på nätet.

  Den mesta press är nog ändå bra press.

 4. maloki said

  Inte vara sån nu! … Hmm ja just ja, synd nog inte vilken tid jag publicerar mina grejer :P

 5. Mexonat said

  Klart man inte ska hetsa upp sig över Aftonbladetartiklarna.

  Man ska se det positivt: att de överhuvudtaget skriver om Piratpartiet.

  Dessutom är det ett faktum att Aftonbladet och Socialdemokraterna nu har panik – precis som de andra partierna. De börjar göra fel, de far med osanningar och osakligheter. De skriker och gormar.

  Just för att de har panik – de är livrädda för Piratpartiets enorma storlek och makt. Piratpartiet KAN ta över svensk politik totalt – och de vet inte hur de ska hantera situationen!

  Därför ska Piratpartiet nu agera coolt, vara den som står över paj- och smutskastningen och helt enkelt vara den mer rättfärdiga parten.

  På så sätt växer vi ännu mer och Piratpartiets makt konsolideras.

 6. janrume said

  http://janrume.wordpress.com/2009/06/03/piratpatist/

 7. Det är svårt att säga om det är bra eller dåligt. Att folk läser om PP är bra men vanligt folk kanske tyvärr inte kan se förbi den dåliga vinklingen och faktiskt tror på det som står och det vore dåligt.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: