maloki

tankar & funderingar

Jag har röstat, har du?

Posted by maloki på 24 maj, 2009

Jag är lite allmänt virrig på senaste. Glömt att skriva och berätta om specifikt att jag gått och röstat, hur klantigt är inte det?
Förmodligen såg jag det som en självklarhet att jag har röstat. Men det kanske är dags att förtydliga och trycka på lite extra.

I onsdags gick jag och mamma och röstade. Mamma dokumenterade så fint så, och la upp på sin profil på facebook att hon varit iväg och röstat. Väldigt sött. Nu kidnappar jag hennes text:
Jag har röstat. Har du? Ta med Röstkort(kom med posten), legitimation och stick in på en av Förtidsröstlokalerna.
Där tar du en Valsedel från det parti du vill rösta på. Om det inte finns ett för ditt parti, så går det bra att ta en blank sedel och skriva partinamnet.
Sen stoppar du i Valsedeln i ett vitt kuvert (finns på plats).
Lämnar in det och de prickar av dig, sedan läggs din röst i en låst låda som sedan räknas.
Det finns alltid en trevlig person där som talar om hur en gör.

Jag har röstat! Har du?
Varför ska du rösta i EU-Valet?

Annons

2 svar till “Jag har röstat, har du?”

  1. […] Det var förövrigt Emma som för några dagar sedan förde tankarna till att skriva detta inlägg, men det blev inte klart förän idag. Emma är alltid en stor inspirationskälla, bara att jag på senaste inte riktigt hunnit med att skriva allt jag vill skriva! Jag har röstat, har du? […]

  2. […] Jag har röstat, har du? Med Vänliga Hälsningar Piratdotter och Piratmamma Bloggar med länk hitBlodhundar och mopsar till Bryssel (Oscar Swartz :: Texplorer) 2009/05/24Marie Axelsson (Piratpartister) 2009/05/22 […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: