maloki

tankar & funderingar

Distriktsutbildning Ung Pirat

Posted by maloki på 6 maj, 2009

1-3 maj var jag strax utanför Lund på Distriktsutbildning med en hop unga pirater. Helgen var lång men väldigt lärorik och själv kom jag inte hem förän strax efter lunch på måndagen.

Hur vet man att man är ute i skogen med ett gäng pirater? Lagom till kvällskvisten så har det dragits upp ett wlan och ledats ut mobilt Internet till alla, äkta Ipredia stil och majoriteten hade laptops med sig! Första kvällen kom det även upp en bambuser live-feed, och dagen efter ploppade även en till upp. Kvalitén är lite sisådär. Men med tanke på att vi var ute i skogen så tycker jag fortfarande det är riktigt häftigt.
Tankarna fördes snabbt till ett LAN-party, enda Väsentlig skillnaden var att på ett LAN-party brukar det alltid finnas en kille eller en tjej som behöver installera om sin dator eller byta hårdvara under hela helgen. Så vitt jag vet skedde det inte här.

Det var riktigt trevligt att få riktiga ansikten till lite PP-kändisar och det var trevligt att en del hade koll på vem jag var också. Gissa hur chockad jag blev när Dexe bara klev upp och sa ”Hej Marie” när han skulle hämta oss vid stationen. Vi har ju inte träffats förut eller pratat överdrivet mycket heller. Facebook kanske gjorde susen? Det var även några som bara kände mig som maloki vilket jag inte är förvånad över. Mitt namn har jag ju bara skrivit ut på bloggen en gång, och många ser min blogg som en anonym pirat. Jag fick presentera mig med namn och sen tillägga förr eller senare ”jag bloggar som maloki”.

Som jag nämnde lite fort så hade nästan alla laptops med sig, jag var en av dem som inte hade det. Däremot så hade jag med mig min kopia av Piraterna – de svenska fildelarna som plundrade Hollywood och nerdade med den istället! Funkade finfint. De flesta hade antingen redan läst den eller tänkte läsa den. Dexe nerda varken med bok eller laptop utan ägnade kvällen åt manuell patients i stället.

Helgen innehöll en salig blandning av folk och sharing is caring blev snabbt temat för helgen, det är ju så pirater gör. Dela mobilt Internet, fildela via usb, se på Anime, lyssna på piratmusik och tränga in sig 5 personer på toa när man skulle borsta tänderna, Det är kärlek det!
I äkta första maj anda hade vi en liten demonstration första kvällen, med träden som enda åhörare. Jag betvivlar inte för en sekund att de uppskattade vårt seriösa budskap.

Första föreläsningen ”Sociala Medier” hölls av Thomas Selig, som f.ö. har en av Sveriges mest hatade bloggar. Helskön person och underbar föreläsning! Jag blev mycket nöjd. Det satte dock standarden högt för resten av helgen, som således inte höll måttet i jämförelse även om allting var riktigt bra. Dålig planering kanske?
Av diplomatiska skäl tänker jag inte prata om de andra föreläsningarna överhuvudtaget.

Under helgen har jag saknat min blogg och min trasiga dator men har även funnit inspiration till att kanske piska min burk och köpa mig en Asus Eee. Måste bara prioritera.
Jag vill tacka alla för en underbar helg!

Annons

Ett svar till “Distriktsutbildning Ung Pirat”

  1. […] Jag vill mig minnas att det var Gonte som erbjöd mig hans plats. Resan bar av till Lund för distriktstubildning tillsammans med […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: