maloki

tankar & funderingar

Domaren jävig i TPB-målet

Posted by maloki på 23 april, 2009

Dagen börjar inte bra, eller är det bra? Jo, det är en bra dag idag! Idag slog jag upp ögonen till Piratpartiets Pressmedelande och såg att internet kokar i ämnet.

Domaren i The Pirate Bay målet var tydligen med i styrelsen i 3 olikaär aktiv inom intresseorganisationer för hårdare upphovsrättslagar. I en av dem är även de tre åklagarna från TPB-målet medlemmar.

PINSAMT, hoppas du skäms!

Nu är frågan hur mycket nya medlemmar detta kommer fösa till Piratpartiet? Går vi om Centerpartiet redan idag? Bli medlem du också!

Vill snabbt påminna om Unni Drougges hjältinnemod innan jag avslutar.

Annons

4 svar till “Domaren jävig i TPB-målet”

 1. Tor said

  ”med i styrelsen i 3 olika intresseorganisationer för hårdare upphovsrättslagar”

  I styrelsen för alla 3 tror jag inte.

 2. maloki said

  Var ett snabbt inlägg, ninjade information från fel sida helt enkelt i stressen :P

 3. Targenor said

  Extra lustigt är det också att en av nämdemännen fick lämna sin post eftersom han var medlem i en liknande grupp, dock var hans grupp betydligt mindre betydande än vad domarens var.

  Men jag är som sagt var inte förvånad alls…

 4. viddernasman said

  Att en domare är medlem i olika nätverk är nog inte så konstigt, men hur höga är oddsen för att ett mål hamnar i en domstol där det finns någon domare som är medlem i en specifik intresseförening som har att vinna på utslaget? Hur stor är sedan risken att ett sådant mål lottas på just den domaren?

  Jag köper hellre trisslotter än gamblar på sådana odds. Jag hoppas någon har stake nog att kontrollera vilka penningtransaktioner som skett i kontona hos dem som är inblandade. Jag kan ge mig fan på att domaren och åklagaren dessutom sitter i samma loge i någon mystisk organisation för stockholmsherrar, frimurare, Rotary eller vilken det nu kan vara.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: