maloki

tankar & funderingar

Piratpartiet EXPLODERAR!

Posted by maloki på 19 april, 2009

IDAG ÄR EN BRA DAG

Piratpartiet har exploderat, vi har ökat med mer än 70% sedan fredag morgon. SJUKT GALET. Sedan klockan 8 på fredag morgon, innan domen mot TPB killarna föll, har Piratpartiet fått över 10000 nya medlemmar. Under den tiden har vi gått om både Folkpartiet och Kristdemokraterna. Nästa sikte är Centerpartiet, i den här takten så har vi det nog i slutet av nästa vecka!

Det var demonstrationer och manifetsationer i Stockholm, Lund och Karlstad emot domen igår. Runt om i Sverige så gav sig även Pirater ut för att sprida budskapet om vad vi vill ha Delad Kultur, Fri Kunskap och Skyddat Privatliv.

Lokalt här i Karlstad arrangerade jag tillsammans med Felix Hvit en demonstration som var mer av en manifestation egentligen, men det var försent att byta namn när vi dragit igång. Både NWT och VF rapporterade.

– Jag trodde att de skulle bli friade. Jag blev inte arg eller förbannad när jag fick reda på domen, utan jag kände lite sorg, säger Marie Axelsson, sekreterare i Ung pirat Karlstad, som stod bakom manifestationen.

Dock finns det ju personer som fortfarande betvivlar att Piratpartiet tar sig till EU. Från min synvinkel blir man inte medlem i Piratpartiet om man TÄNKER rösta på oss och stödja oss fullt ut. Vi engagerar alltså en hel ungdomsgeneration politiskt där andra partier misslyckats att göra det samma. Handlar våra frågor om fildelning? Möjligen, men inte nödvändigtvis illegal fildelning för att gratis är gott. Delad kultur är just delad kultur, och det kan bli vinklat på många sätt och vis. Inte att förglömma vilka bråk det blev när första Biblioteket öppnade, eller när de inspelningsbara kassettbanden kom.

Vi kommer inte ge upp!

Det här är tider som testar människans innersta. Sommarsoldaterna och solskenspatrioterna kommer under den här krisen att tveka att tjäna sitt land, men de som NU står fasta kommer att förtjäna kärlek och tacksamhet från alla män och kvinnor. Tyranni liksom helvetet är inte lätt att besegra, ändå kan vi ta denna tröst med oss, ju hårdare konflikt, desto större triumf. Det vi fått för billigt, värdesätter vi lite.
Thomas Paine, 1776

Idag är en bra dag. Ta ställning och bli medlem du också! Glöm för all del inte att det är EU-val den 7 juni, sprid ordet! Du kan göra skillnad genom att skicka rätt folk till Bryssel!
Jag är Guldpirat och donerar pengar till Piratpartiet

Annons

10 svar till “Piratpartiet EXPLODERAR!”

 1. Jag tror man ska ta och invänta era framgångar tills de verkligen är framgångar. PP var inte mätbara idagens opinionsmätningar…

 2. Rikard said

  @ Kent:
  Dagens, rörde de riksdagsvalet eller EU-parlamentsvalet?

  Hursomhelst, det var mätbart i GPs enkätfråga:

  =========
  Kan du tänka dig att rösta på Piratpartiet?

  Ja, absolut! 57%
  Inte en chans. 30%
  Jag ska fundera på saken. 13%

  Totalt: 7891 röster
  =========

  Det är så klart inte jämförbart alls med någon opinionsundersökning men nog tusan är det en opinionsyttring.

 3. Det är för att vi står utanför riksdagen, eller att media är oroliga för vad resultatet skulle bli. Efter EU-valet kommer PP stå med.

 4. Mab said

  Kent:
  Är det inte lite förmätet att avfärda Piratpartiets medlemstillströmning med att vi inte syntes i en telefonundersökning gjord för någon vecka sedan?

  I ett samhälle där samtliga riksdagspartier backar i medlemsantal eller står stilla är det en framgång av kolossala mått att lyckas få 10 000 personer att ställa sig bakom ett partis politik till den utsträckning att de väljer att bli medlemmar. Om det sen resulterar i framgångar i opinionsundersökningarna idag eller imorgon är en separat fråga. Medlemstillströmningen är en framgång i sig.

 5. maloki said

  Make that 15000 nya medlemmar! :P hhah :D

 6. Anonym said

  @ Kent,

  krishanteringens faser lär ju vara chock, förnekelse, bearbetning, nyorientering. Vilken fas befinner sig månne ditt parti (och föralldel fler med er) i nu, och när tror du att ni kommer att vara mogna för nyorienteringen ?

 7. Tor said

  Någon som vet hur många av medlemmarna som är röstberättigade?

 8. […] i dag att i första opinionsmätningen inför EU-valet visar Piratpartiet på 5.1%. I samband med medlems explosionen så var det röster som betvivlade oss och påstod att vi syns inte i opinionsmätningarna. Frågan […]

 9. […] samband med Pirate Bay domen annordnade vi i UP Karlstad en manifestation och jag fick samma dag veta att min mamma också gått med i partiet. Det dröjde inte länge innan […]

 10. […] som skriver: Maloki, Falkvinge, […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: