maloki

tankar & funderingar

Fler pirattjejer – Nätstrumporna

Posted by maloki på 15 april, 2009

Som de flesta av oss vet så är det väldigt undernärt med tjejer i Piratpartiet. Det läggs dock lite extra energi på det nu för att se vad som ska behövas för att fler tjejer ska bli lockade att gå med i partiet.

Bland annat har klara startat en tjejchat, Piratstrumporna Nätstrumporna, som är tillgänglig för alla. Inte för att tjejer måste få ha ett eget rum, men i en mansdominerad sfär kan det vara skönt med lite extra support från andra tjejer. Det kan faktiskt vara lättare att prata om hur vi ska få fler tjejer till partiet med just andra tjejer.

Jag tycker det är ett bra initiativ, även om jag till en början var skeptisk. Det försvann dock så fort jag fick prata lite med några av de andra tjejerna! Efter en stund blev det till och med väldigt skönt att ha en liten grupp tjejer att prata med. Jag kan inte sätta fingret på varför. Det bara kändes rätt helt enkelt när idéerna började sprudla för hur vi ska uppmärksamma tjejerna i partiet lite mer!

Vem saknar du i Piratpartiet? Vi väljer vilka vi vill ha med! Se om de är redo att agera!

Annons

9 svar till “Fler pirattjejer – Nätstrumporna”

 1. Tamm said

  Kul att ni gör någonting för att värva fler tjejer! Vi behövs för att visa att det inte bara är ett gäng killar som leker sjörövare ^^, Girl-Pirate!

 2. […] Fler pirattjejer – Piratstrumporna […]

 3. […] Pirattjejer, politik, Tjejer Okej då, jag erkänner mig besegrad! Piratstrumporna Nej, Nätstrumporna var det ju. Läget var så att det hade blivit ett lite missförstånd med namnet och efter att jag […]

 4. Bra initiativ med nätstrumporna.

 5. […] nätstrumporna – dessa besitter kunskaperna som krävs för att tvätta bort grabbigheten och skapa en […]

 6. Kaysow said

  Tycker det är ett bra initiativ, men jag är genuint intresserad av vad det är i vår framtoning som är så ”grabbig” =) Jag vet att jag själv och alla sympatisörer jag känner är så långt ifrån machismo man kan komma.

 7. Kaysow said

  Eller vänta, nu när jag ser efter tror jag jag hajar vad ni menar… =/

 8. […] för att springa förbi så många som möjligt! Synts lär jag ju ha gjort. Jag skulle synas som Nätstrumpa, dvs en tjej som visar sitt stöd för och/eller är medlem i Piratpartiet. Det finns faktiskt […]

 9. […] bildar en subgrupp inom piratpartiet som arbetar för att aktivt rekrytera tjejer och visa upp sig. Nätstrumporna är ett ypperligt initiativ i mina ögon.Det vart mer text än planerat […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: