maloki

tankar & funderingar

Åhhåå! Så skönt!

Posted by maloki på 8 april, 2009

Det har hänt mycket för och med mig de senaste månaderna. Mött en hel del problem men har samtidigt lyckats med personlig utveckling. Jag valde att vända och se min ekonomiska situation som en ren utmaning. Jag valde att ta mig an utmaningen vilket gav otroliga resultat. Jag hade 116kr till mat första månaden, inga problem. Andra månaden fick jag lite mer pengar till mat, närmare dubbel summa. Under tiden blev jag piggare även om det var väldigt problematiskt med att jag inte fick tag på läkaren och så vidare. Många hade bara rullat över på rygg och valt att ge upp. Men det gjorde inte jag. Jag vågar till och med säga att jag generellt har ätit mycket bättre de senaste månaderna än vad jag gjorde innan. Mest för att jag fått lov att se till att äta saker som jag faktiskt blev mätt av. Jag hade inte heller råd att mata min godisvana längre.
Det var nu inte längesedan jag skrev om hur tre månaders väntan och kämpande äntligen var över, allt var dock inte över. Jag var fortfarande utan pengar och visste inte när eller om jag överhuvudtaget skulle få pengar ifrån Försäkringskassan.

Nu ikväll fick jag reda på att jag får tillbaka pengarna, som jag har varit utan de senaste månaderna, retroaktivt i morgon. Jag började gråta direkt för all ångest och panik jag haft de senaste månaderna på grund av det här bara försvann. Så skönt!
Jag ska verkligen utnyttja det jag har lärt mig om mig själv och hantering av min personliga ekonomi även i framtiden för att spara lite extra pengar och kunna unna mig själv lite roligare grejer! Cykelsäsongen är nog här nu, kanske dags att investera i lite cykelgrejer?

De senaste dagarna har jag fått höra många komplimanger angående hur pigg och glad jag ser ut, och hur härligt personerna i fråga tycker det är att se mig så här. De har nämligen sett mig när jag mått som sämst under det senaste året och nu lyser det nästan om mig för att jag är så pigg och glad! Det är helt underbart att få höra det och att känna det.
Jag har även tagit mig an ett politiskt engagemang vilket säger väldigt mycket om hur jag mår och vilken utveckling jag har gjort de senaste månaderna. Det har tagit ännu mer fart sedan jag blev aktiv medlem i Piratpartiet. Jag bara njuter av livet just nu, med all fart och fläkt. I helgen ska jag däremot ta det lugnt så det inte drar iväg alldeles för mig. Även det ska bli skönt! I morgon har jag dock massvis med intressanta saker att försöka skriva om.


Medlem på Army of bloggers

2 svar till “Åhhåå! Så skönt!”

  1. Grattis på födelsedagen. :)

  2. […] Mycket av detta är tack vare Piratpartiet direkt eller indirekt. Tidigt på året hade jag det minst sagt kämpigt. Jag har fått lära mig balansera för att kunna hantera mina tidigare större problem. Jag är […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: