maloki

tankar & funderingar

Pirater! Call to Arms!

Posted by maloki på 5 april, 2009

Piratpartiet måste synas och höras, inte bara läsas! Piratpartiet ska bli namnet på allas läppar före valet. Nyligen lanserade vi bildekalerna och i förra veckan fick jag höra om en ny idé. C Magnus Berglund, värmlands valkretsledare och en av Piratpartiets EU-kandidater, började spåna på en idé om att skapa en Rickroll i äkta piratanda! Det vill säga med våran egen Rick Falkvinge i det. Möjligen mixa ihop något catchigt och använda några soundbytes som verkligen illustrerar vad Piratpartiet står för med en mening som kan tas ur sitt sammanhang men fortfarande vara korrekt.

Jag började genast leta lite, ville hitta klippet från när han sa ”Bollocks” och annat skoj. Jag visste sedan tidigare att Piratpartiet ska ha ett mediaarkiv någonstans och hittade tillslut tillbaka Piratvideo. Där hittade jag vidare till en blogg varpå jag hittade ett inlägg med filmen Wiretapping Sweden även där finner man lite vettiga klipp man skulle kunna använda och då får man också en internationell aspekt.

Nu är det så här att jag kallar alla Pirater att hitta bild-, ljudklipp och möjligen även stillbilder med Rick eller Piratpartiet användas till att göra detta lilla hopkok av vår egna RickRoll! Posta upp det med länkar eller attatchments på denna forum tråd.
Jag uppmanar självklart för egna versioner av det, ju fler desto bättre! Sprid denna idé vidare på nätet, genom vänner, forum och bloggar och låt oss sätta igång!! ”The Falkvinge Rickroll” ska med allas hjälp bli det största fenomenet på nätet de närmaste 2 månaderna!

Annons

6 svar till “Pirater! Call to Arms!”

 1. niklasd said

  Awesome!
  This is how we roll! ;)

 2. Alex said

  Starta med lite pompompom från introt. Sedan gå till refrängen direkt.

  Det är väl bara att klippa in Falkvinges ansikte med lite passande ord där i refrängen.

  Never gonna give ”it” up (visar ordet Skyddat Privatliv)

  Never gonna let ”it” down (visar ordet Fri Kunskap)

  Never gonna run around and desert ”it” (visar ordet Delad Kultur)

  Behöver inte va så långt eller advancerat :)

 3. maloki said

  Nu ska det ju inte nödvändvigsvis bli en spoof på Rick Astley’s låt. Men det är en möjlighet! Skriv om det på forumet!

 4. Alex: Vi kan juh inte använda Astley’s låt, det vore upphovsrättsintrång ;/ *gråter över upphovsrätts-idiotin*

 5. If anyone is interested in helping out Peter and the crew, please check out http://www.facebook.com/s.php?k=200000010&c1=3&c2=49&sid=ee0d376e9a69da63fa28d21cee7c7005#/group.php?gid=86009718496&ref=ts and spread the word.

  Rgds,
  James Strand

 6. Tore said

  Det finns en valfilmtävling.

  Läs allt på:

  http://www.facebook.com/group.php?gid=63023792706

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: