maloki

tankar & funderingar

Sekreterare ute i fältet!

Posted by maloki på 4 april, 2009

Piratpartiets valkampanj för EU-valet den 7 juni 2009 började officiellt idag. Som den duktiga lilla sekreteraren jag är smet jag ut på en promenad med Xena och utnyttjade rundan för att sätta upp 3 affischer och en flyer. Solskenet idag var definitivt grädden på moset!
Nej föresten det bästa med hela dagen var när morsan sa ”Jag går och lägger in en flyer på fikabordet” när vi satt på brukshundsklubben! Piratmorsa som förtjänar massa kredit för kreativitet. Visserligen var hon politiskt aktiv när hon var ung och jag tror det ger henne bra förståelse för mitt engagemang. När The Pirate Bay rättegången började lyssnade vi på P3s sändning tillsammans i bilen under några timmar den dagen. Hemma igen läste jag något i stil med ”Det är bra ungdommar fortsätt kämpa för era rättigheter” på hennes facebook kommentar. Hur skönt är inte det liksom? Jag vågar nog påstå att jag har en av de häftigaste morsorna i trakten! Min tant är visserligen inte så dålig hon heller och hade hon haft barn hade hon nog varit snäppet bättre!
Inte nog med det jag ska även få pimpa morsans svarta lilla Skoda Fabia med Piratpartietdekaler! Hur coolt är inte det? Speciellt med tanke på att jag inte ens bor med henne. Jag tror nog att hon har förstått vilket gott Piratpartiet kan göra.

Jag refererade till mig själv som sekreterare för det är nämligen så att jag blev förtroendevald vid årsmötet för Ung Pirat Karlstad i torsdags. Jag är väldigt glad för det och ser redan mig själv sakta men säkert växa in i rollen. Det visade sig faktiskt igår kväll att jag visste någonting som jag inte hade en aning om att jag visste. Det är galet roligt när det händer sådana saker. Ur fingrarna så kom det ord som beskrev något som jag inte hade en aning om att jag kunde veta. Tror C Magnus blev ganska stolt över mig när han fick läsa det.

Ett annat resultat av detta för min del är att jag har inte sovit särskilt mycket de senaste nätterna. Mest för att jag sett till att göra klart grejer som jag bestämt eller lovat att fixa innan jag dagens slut, sen att dagen i mitt fall tagit slut mellan 2-3 på morgonen bara för att bli klar är inte så viktigt. Roligt har jag i alla fall haft hittills!
Vad är det föresten som är så speciellt med en tjej som sekreterare?

Jag lyckades fånga min granne, som jag känt sedan första klass idag gav honom en flyer. Tydligen har han varit med i Piratpartiet förut. Tror nog att vi kan ha en chans att få hans röst i EU. Förövrigt så sa han att jag såg mycket piggare ut. Han har ju nämligen träffat mig ibland när jag varit djupt nere i depressionen och allt som kommer med det. Var trevligt att få den kommentaren och det lyfte mig lite extra idag.


Bilder från dagen
Klädd för affischering, lyckades inte få på mig något lila, men jackan borde ju nästa kunna gå under UP grön? Kan låtsas. Men inget speciellt som gjorde mig synlig som pirat tyvärr, annat än att jag satte upp affischer så klart.

Första affischen

Fick klämma in en liten flyer!

Xena fångar lite sol!

Annons

Ett svar till “Sekreterare ute i fältet!”

  1. Själv har jag spenderat en stor del av dagen med att skära till kartongskivor för affischer. Återkommer med ett inlägg när jag har satt upp dem. Ska åka ut nu.

    Jag kan inte riktigt känna mig som en kassör än men så har jag ännu inte fått något uppdrag så det är inte så konstigt.

    Gällande kläder så har jag bestämt att så fort jag åker ut så kommer jag ha pirattröjan på mig. Den syns inte när jag har jackan knäppt men när jag är i butiken eller just klivit ut ur bilen så ser folk den.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: