maloki

tankar & funderingar

EXTRA EXTRA Piratpartiet: nu bil-ligare!

Posted by maloki på 31 mars, 2009

Igår gick jag ut med information om bildekaler med Piratpartiet och logga på. Idag har jag lite mer officiell information att tillägga.

Frågor om det verkligen är helt gratis har kommit upp. Det är så enkelt som att:

Hej!
Ja, man får tom två ”gratis”.
Enda motkravet är att dom faktiskt kommer upp på en bil och sitter
kvar där fram till efter 7:e Juni så det hinner göra någon nytta ;)
Svarta eller vita och vilken adress ska jag skicka till?
Johan

Alltså, det enda du behöver göra om du vill ha Piratpartietdekaler till din bil, ja du hörde rätt du får två stycken, är att skicka ett mail till ”johan snabela landslide pungt nu” med din adress och om du vill ha svarta eller vita dekaler. I gengäld vill vi att du låter dekalerna sitta på, minst, till den 7:e Juni då det är Eu-val. Efter det är det fritt att ta bort dem, de är lätta att få av och lämnar inga märken.

I skrivande stund har vi fått in förfrågningar på dekaler till 20 bilar, alla kommer bli tillgodosedda. Det finns sammanlagt gratis-dekaler till 100 bilar som inte kommer kosta dig någonting, du behöver inte ens betala porto.
Känner du ändå att du vill bidra med pengar kan du göra det genom att bli Guldpirat eller donera.
Snart kommer det finnas möjlighet att beställa dekaler ifrån Piratpartiets webshop.

Den största utmaningen för Piratpartiet är att bli namnet på allas läppar. De som inte övervägt om de ska rösta på oss eller inte vet förmodligen inte att vi finns (lite som ”de som inte fildelat någongång vet förmodligen inte hur”).
Med att sätta Piratpartietdekaler på din bil kan du bidra till att fler människor lär känna oss. Om en promille av dem som ser din bil röstar på oss är det en vinst. Den stora vinsten vi får genom att ta ut Piratpartiet på stan är att vi kommer nå ut till en mycket större publik än tidigiare. Underskatta inte den extra uppmärksamhet detta kan ge vårat parti.
Jag kan se framför mig människor viskandes till varandra ”Vad är Piratpartiet?” när vi kör förbi!

Edit: Glöm inte bort att vi jättegärna vill se bilder på eran bil när ni fått på dekalerna! Antingen som kommentar här, eller på Piratpartiets forum. Kommer komma upp en sammanställning av alla bilder sen!

Annons

25 svar till “EXTRA EXTRA Piratpartiet: nu bil-ligare!”

 1. […] maloki skriver ett intressant inlägg, detta är ett väldigt bra sätt att visa upp vilket parti man tillhör samt göra reklam för piratpartiet, hoppas fler nappar på detta så piratpartiet får den chans dom förtjänar. […]

 2. Åh, nu önskar jag att jag hade en bil så jag kunde sätta dekaler på den. Nåja, vad är väl en bal på slottet …

 3. Mirfak said

  Jag håller med Erika, skulle haft en bil… Hade varit coolt att glida runt i den på stan och göra reklam för oss :) Fast vi är iaf med i tidningen idag! http://norran.se/asikter/debattartiklar/

 4. Grymt initiativ. Snyggt blev det också! Nästan så jag blir sugen att skaffa bil bara för att… :)

 5. Lars said

  Någon får fixa fram mindre cykeldekaler!

 6. Sådär mejl skickat. Nu ska jag bara tvätta bilen så det går att fästa dekaler. Tror inte de sitter så bra på smuts och vägsalt.

  Till Lars. De klistermärken som finns borde passa bra på cyklar. Jag försökte sätta några på kofångaren på min bil men de satt bara någon dag. Vill inte sätta på fönstren för då stör de mig.

 7. Henrik Hoffström said

  Tusan vad stora det där är. Kan ni fixa en mindre storlek som passar på t.ex bakrutan så är jag på.

 8. För mindre så finns ju diverse grafik att skriva ut och sätta på rutan. http://wiki.piratpartiet.se/reklamarkiv-euval2009

 9. maloki said

  Det ska komma mindre dekaler också så småningom. Jag lär nog göra reklam för det igen då i bloggen! Om si så där 2 veckor verkar det vara i alla fall.

  Förövrigt verkar mina trackbacks/pingbacks krångla som f*n, kan vara wordpress som har ryck dock.

 10. Det låter bra om dekalerna. Sorry för spam. Kollar min profil

 11. […] Piratpartiet uppmanar till öppna nätverk a la Ipredia som är en positiv motkraft till Ipred-lagen. Ett super initiativ från Emma! Emma har fått så mycket som 36 trackbacks på det inlägget varav några är ifrån theblackjacker.se, Erik Nyström, U. Anton Johansson, Rick Falkvinge, Andreas Karlsson och Sandrabillity. Själv har jag inte satt upp mitt ännu eftersom jag igår la mycket tid på att göra reklam för Piratpartiets bildekaler. […]

 12. Sandra said

  Va’ snyggt det blev! Önskar också att jag hade en bil men har inte ens körkort och kommer inget få heller :( Kanske ska skaffa en dekal att sätta på fönstret istället… :P

 13. Henrik Hoffström said

  Kan man få veta hur stora dekalerna är? Jag har tittat noga på min rost… öh bil menar jag och det ser ut som att dekalerna kan vara för stora för att placera på dörrarna pga olyckligt placerade lås och lister.

  PS Se till att få det här pushat för på piratpartiet.se . Det är synd och skam om en sådan här grej blir mindre än den förtjänar för att den är svårt att hitta. Fick leta runt länge i forumet innan jag fick syn på den trotts att jag visste att den fanns (någonstans)

 14. maloki said

  Visste att vi glömt något. De är 150cm långa. Kommer komma upp tydligare information om det på piratpartiet.se när de finns att beställa i shopen.
  Jag kommer även skriva ett nytt inlägg då.

 15. Henrik Hoffström said

  och höjen är ? (Det är där mitt problem sitter, Avståndet list dörrhandtag på min bil tror jag är mindre än dekalens höjd.)

  Vore idiotiskt att ta dekaler i anspråk bara för att märka att de inte får plats.

  Sannolikt får jag vänta till de kommer i mindre storlek. (vill ha en på bakrutan)

 16. […] politik, PR, PR-trick, projekt, publicitet Här om dagen kom jag ut med officiell information om Piratpartietdekaler. Dekalerna finns nu att beställa i Piratpartiets webshop för att göra det lite smidigare. Jag […]

 17. Henrik Hoffström said

  Men… i shoppen står fortfarande bara längd och inte höjd.

 18. maloki said

  Jag har inget svar på det, men loggan är lika hög som bred, så du kan ju prova att ta det och räkna lite ;)

 19. maloki said

  Okej, fick mått nu, dekalerna är ungefär 5 gånger så lång som hög, vilket då betyder att om den är 150cm lång så är den även ca 30cm hög. Fick en gissning på 32cm nu.

 20. piratpartipojken said

  Bra jobbat! :)

 21. Anders Troberg said

  Har beställt en uppsättning nu, men undrar om någon kan ge en kort instruktion om hur man bäst får dem på plats och hur man sedan får bort dem igen utan att skada lacken (förr eller senare vill jag sälja bilen).

 22. maloki said

  Ska komma med dekalerna, tror jag :o

 23. Anders Troberg said

  Tackar! Ser fram mot att ha den coolaste bilen i stan!

 24. […] | Tags: bil, bilar, bildekal, bildekaler, EU valet, pirater, piratpartiet, Värmland Tidigare skrev jag och berättade om bildekaler i Piratshopen. Idag satte vi upp bilder på tre bilar här i […]

 25. Efter Eu valet tog jag bort halva dekalen. Så nu har jag flaggan och det står Pirat. Så min bil fick ett namn av en Kjell i Kristinehamn. Den heter nu Piratkopian…*nice*

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: