maloki

tankar & funderingar

Poesi på internet!

Posted by maloki på 25 mars, 2009

För ett tag sedan skrev jag om poesi på internet och jag tänker idag gå tillbaka till det ämnet lite. Jag har nämligen en bekant som jag lärt känna genom nätet som är poet. Nu är han inte bara poet utan han uttrycker sin kreativitet i många olika former. Han heter Oskar Hanska och är en väldigt kreativ själ! Här har vi verkligen en person som har anammat den nya tekniken och använt internet som ett forum för sina alster. Bland annat har han använt sig av egen hemsida, myspace och en egen youtube kanal för att göra sig själv hörd och sedd. Han har även kommit ut med ett häfte på 44 sidor med sina dikter som är tillgängliga att beställa genom hans hemsida.

Igår skrev han ett blogginlägg som han även länkade till på facebook och det var på den vägen som jag läste det. Det förde direkt tankarna tillbaka till det inlägget jag skrev här om dagen där jag kommenterade Anna Trobergs inlägg om poetisk härdsmäta. Men när jag skrev det fick jag inte alls tankarna till Oskar och även om jag har sett han på facebook efter jag skrev det så har jag inte kopplat ihop de två förän igår när jag läste det blogginlägget och tittade på de två tillhörande videoklippen.
Nu var det så att jag reagerade mer på videoklippen än själva texten i bloggen. Att vi nu kan förmedla en text med inte bara ord utan även tillhörande bild, eller musik om vi så vill, på ett lättillgängligt sätt är ett absolut underbart fenomen. Borde det inte säga någonting om poesi i Sverige när Peotry Slam Sverige har pågått och fortsatt pågår i 12 år i Sverige!
Jag hade hur som helst hunnit stänga ner diktafonens sida innan jag kopplade ihop det och kände att jag var tvungen att skriva om det.
Om diktafonen står det:

Diktafonen är en radio är en blogg är ditt minne.
Ska vi vara lite tråkigare tråkmånsar så är diktafon ett radioprogram med inriktning mot estradpoesi och spoken word i Göteborgs studentradio.

I programmet kommer det såklart att bjudas på gäster både i och utanför studion, dikter som är live och inspelade men det kommer inte sluta där. För där radioprogrammet slutar tar den här bloggen vid.

Vad jag verkligen vill komma fram till är att internet är en oändlighet av möjlighet, även för poesi.
Mitt ord till Anna är att det finns massa goda exempel, och du själv är ett av dem.
Mitt ord till Oskar är ROCK ON!
Lycka till nu alla kreativa kreatörer där ute! Våga visa den kreativa piraten inom er!

Annonser

Ett svar to “Poesi på internet!”

 1. Utslungade ord-Internet
  Når dem, kanske’som förstår språket
  Tolkar, läser dem rätt..

  Poeten-människan bakom orden
  Nöjer sej med det..

  Att inte veta-bäst!

  MVH Gladiatan

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: