maloki

tankar & funderingar

”We owe it to the Janes of the world..”

Posted by maloki på 24 mars, 2009

”And just as important we owe it to our selfs” från dagens video på TEDtalks ”Jacqueline Novogratz on an escape from poverty”.

Här om dagen länkade jag till TED och idag gör jag det igen. När jag började titta på klippet så kände jag inte att jag tog åt mig så mycket av det. Men ju mer jag lyssnade desto mer hörde jag. Kanske låter som något självklart och definitivt helt logiskt. Det jag mer är att det sjönk in och med den avslutningen så kände jag verkligen att med rätt inställning till livet så kan man verkligen klara av vad som helst hur hemskt det än kan kännas.
Det är inte direkt ovanligt att vi väljer att blunda för världen omkring oss. Jag har gjort det i flera år och jag gör det fortfarande, även om mina ögonen idag är öppnare än de har varit på länge. Egentligen tycker jag att det kan vara svårt ibland att greppa hur stor våran jord faktiskt är. Jag tror inte vi vill se hur världen verkligen ser ut, skulle vi vilja fortsätta leva i den då? Om vi verkligen visste allt om den? Skulle vi fortsätta med våra meninglösa arbeten dag ut och dag in för att dra in pengar till oss själva och leva vårt goda liv? Eller skulle vi sälja all vår ”skit”, och ge oss ut på något slags hjälparbete någonstans där våran kompetens kan vara till större nytta?
Kanske det är dags att få liv i en skicka vidare rörelse eller i alla fall försöka anamma att hjälpa minst en person varje dag. Må det vara online, må det vara AFK, må det vara stort, må det vara smått! En liten god gärning varje dag gör världen bättre! Fråga dig själv vad du kan göra idag för att förgylla någons dag.

Sharing is caring!

Annons

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: