maloki

tankar & funderingar

Piratpartiet är bra!

Posted by maloki på 11 mars, 2009

Med inspiration från Stormhierta, opassande, Halfbeard, Tomas och klara igen, så tänkte jag försöka sätta ihop ett kort snabbt inlägg om varför Piratpartiet är bra för mig!

I ett tidigare inlägg länkade jag till Delad Kultur, Fri Kunskap och Skyddat Privatliv. Det är väldigt många som tror att Piratpartiet bara handlar om fildelning, och således är ett enfråge partiet. Piratpartiet är ett fokusparti, och vi har plockat upp några av de frågor som vi tycker att de mer etablerade partierna inte lägger tillräckligt med vikt på, om ens någon.

För egen del så håller jag med på dessa punkter, jag anser att samhället kommer att bli mycket bättre om vi släpper kulturen och kunskap friare än vad den är just nu. Vi har tagit fram tekniken för det, nu är det dags att börja använda den flitigare! Jag är för ett kunskapssamhälle helt enkelt, och då blev Piratpartiet rätt val för mig.

Jag gick med i Piratpartiet för ungefär en och en halv vecka sedan, det är inte alls lång tid. Men under denna korta tid så har jag hunnit träffa jättemånga trevliga människor, läst flera nya bloggar och blivit allmänt inspirerad. Både på ett politiskt plan, och för den kreativa piraten (tack Anna Troberg) i mig. Jag har alltid älskat att skriva, men sedan jag blev sjukskriven så skjöts det lite åt sidan helt enkelt, men nu känner jag igen lyckoruset över att uttrycka mig i text, och har som jag tidigare nämnt ett litet projekt på gång. Det är också ett tecken på att jag mår mycket bättre än vad jag gjorde för ett år sedan, vilket bara i sig känns helt underbart.

Jag har blivit glatt överaskad av hur hjälpsamma och trevliga alla pirater är! I alla fall de jag har lärt känna hittills. Redan de första dagarna när jag lätt nämnde att jag inte kunde köpa några piratmärken eller kläder för att ekonomin inte tillät det så frågade Mirfak om hon kunde hjälpa mig genom att skicka lite tröjtryck! Först trodde jag att det var ett skämt, så jag frågade om hon var seriös. Det var hon tydligen och berinder sa snabbt att Mirfak hade papper så det räckte till och blev över för några pirater! Några dagar senare fick jag ett jättesött brev på posten, inuti stod det ”Sharing is caring < Mirfak 3″. Det hade passerat fyra dagar sedan jag gick med i partiet och detta fick mig att känna mig som en del av familjen och officiellt välkomnad in i Piratpartiet!

Edit: Initiativ till en Namninsamling för Intellektuell Allemansrätt, tips från Troberg idag. Andra som har hakat på: ScaberNestor, Christian Engström, erold, projO, MinaModerataKarameller, satmaran

Annons

8 svar till “Piratpartiet är bra!”

 1. […] skriver och berättar om hur det är som nybliven piratpartist. Deltagarkulturen är lika lätt att bli förälskad i som att tas för given efter ett […]

 2. Hej ! Trevligt inlägg. Nu är det Pushat på:
  http://www.pusha.se/piratpartiet-ar-bra

  Hälsn. Urban

 3. […] till inlägget kommer från Maloki, via opassande, och bygger vidare på saker jag skrivit om […]

 4. jacobdexe said

  Välkommen till gemenskapen får man väl säga! Jag slutar aldrig förundras över hur bra, kreativa och engagerade medlemmarna i Piratpartiet är. Vi är bara så bra!

 5. satmaran said

  Tack för länkning och kul att du gått med i Piratpartiet!

 6. […] tänkte först skriva en kommentar till malokis inlägg, men insåg att kommentaren blev för lång så jag skriver ett eget inlägg om […]

 7. […] Piratpartiet är bra på […]

 8. […] önskelista 2010Fler pirattjejer – Nätstrumporna14 dagar med FlattrValkampanjen rullar igång!Piratpartiet är bra!Sök jobb med Sociala medierLivet tar inte slut på valdagenEXTRA EXTRA Piratpartiet: nu […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: