maloki

tankar & funderingar

Heja Poolia!

Posted by maloki på 9 mars, 2009

I veckans medlemsbrev från Falkvinge tar han upp fallet där vår valkretsledare för Örebro, Jonas Bergling, i torsdags blivit uppringd och informerad att det inte var någon idé för honom att komma till arbetet dagen därpå. Varför kan man ju fråga sig? Han hade förra måndagen deltagit i en chat på Nerikes Allehanda, utanför arbetstid. Det var på företaget EDB som han arbetade, genom bemanningsföretaget Poolia.

EDB däremot ville tydligen inte ”förknippas med någon som har de här åsikterna”. Istället har nu deras handlande resulterat i väldigt mycket negativ publicitet, genom nyheter och bloggar. Nog tror jag inte att de hade räknat med reaktionerna från bloggare så som Leo Erlandsson, Ung Pirats egen MaB, opassande, och Falkvinges medlemsbrev, som gått ut till över 12000 medlemmar, bara för att nämna några.

Poolia har dock visat en fin sida med att behålla Jonas som anställd med fortsatt lön.

I övrigt så fick jag ordning på kameran och kunde överföra bilderna på min nya klänning idag! Jag hade ju lovat att jag skulle visa så jag hänvisar fint till det tidigare inlägget. Finns även en bild på mig i ”Om maloki”.

Detta betyder också att jag kommer kunna ta en del bilder på uppstartsmötet för Ung Pirat Karlstad, som vi har på Torsdag 12/3 18.00 vid resturangtorget i Mitt i City i Karlstad. Jag längtar med glädje och spänning till mötet!
Är du inte redan medlem i Piratpartiet? Vill du engagera dig? Dags att agera och gå med du också!

Annons

3 svar till “Heja Poolia!”

 1. Heja Poolia för att de inte sparkar någon för vederbörandes politiska åsikt? Nej tack, beröm skall förtjänas inte per automatik ges för något som borde vara en självklart.

  Jag har dock full förståelse för att det är lätt att ryckas med i tider som dessa där så mycket är pest eller kolera…eller ebola.

 2. Anders Troberg said

  Jag skulle inte vara så kvick att berömma Poolia.

  EDB hade bara ett avtal med Poolia, så de sparkade formellt sett inte piraten, så EDB står juridiskt sett på stadig mark (även om de moraliskt och etiskt är totalt ute och cyklar).

  Poolia, däremot, har ett anställningskontrakt med honom. Sparkar de honom så kommer de att åka på stordäng i rätten när facket ryker på dem. De agerar alltså enbart i egenintresse.

 3. […] in Uncategorized | Tags: EDB, jag, Jonas Bergling, piratpartiet, politik, poolia Igår så skrev jag om Jonas Bergling, och hur han förlorat sitt arbete. Jag gnällde väl lite på EDB och ville belysa […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: