maloki

tankar & funderingar

Det här med att gå på bio

Posted by maloki på 8 mars, 2009

Jag läste precis en intressant nyhet som visar på att vi verkar gå till biosalongen väldigt flitigt trots att det ska råda ekonomisk kris i världen. Det är det ju visserligen, men det verkar inte stoppa biobesökarna, trots att det påståtts under The Pirate Bay rättegången att det borde vara en självklar följd av fildelning att biobesöken går ner. Men även dvdförsäljningen verkar blomstra, men varför bråkar de så mycket om det? Enda jag kan säga idag är att jag tror att mycket vill ha mer, att det de får räcker inte, och tydligen verkar de tro att de kan få mer. Jag väntar som på nålar inför att få reda på vad domen i TPB rättegången blir. Artikeln hittade jag för övrigt genom opassandes inlägg idag.

För egen del, så går jag aldrig på bio längre, men det är dels för att jag har slagits med min depression, och nu när jag äntligen är lite piggare så är det den personliga ekonomin som sätter stopp för det istället. Att fortfarande kunna konsumera film, om jag skulle vilja det, känns riktigt befriande! Har en bekant som tydligen tankar väldigt mycket filmer, samtidigt som han har en stor dvdsamling och går på bio frekvent, och han är bara en i mängden av exempel på detta!

Piratpartiets årsmöte är nu avslutat och i skrivande stund har partiet 12025 medlemmar! Gå med du också!

Annons

4 svar till “Det här med att gå på bio”

 1. Millis said

  Hej, hittade hit från Funbeat :-) Ja, jag kan helt ärligt säga att jag går mer på bio och både köper och hyr(även om jag hyr mer och mer sällan) mer dvd-film nu än vad jag gjorde bara för några år sedan och då ser jag myyyycket nertankad film också, så jag tror inte att det ena utesluter det andra. Snarare ökar det ju ens intresse så man vill se mer och mer.
  Såg för övrigt Män som hatar kvinnor igår och gillade den skarpt! Oscar åt Noomi säger jag bara :-)

 2. ordillusioner said

  Hittade också hit från funbeeat. Inget slår att se film på bio om man inte har en egen väldigt bra hemmabioanläggning vilket få har tror jag. Jag går på bio så ofta jag känner att jag har råd eller snarare när det går bra filmer som jag vill se. Sen tankar jag hem några filmer, köper andra (båda såna jag sett på bio, inte sett samt vissa som jag tankat ned) mest för att det är roligt att ha dem helt enkelt.

 3. cissit said

  Här är en till (två med maken)som går minst lika mycket på bio nu, faktiskt mer än förut. Vi köper dessutom en del dvd:er, sånt som vi tycker är riktigt bra. Det enda som egentligen minskat är väl att vi väldigt sällan hyr film nuförtiden, det beror nog mest på bekvämlighet och utbud, om det fanns ett vettigt sätt (det finns ju sätt men de är inte så vettiga) att betala för att se film hemma skulle vi gärna göra det. Till ett rimligt pris förstås. Och det måste gå fort och vara bra utbud. Vi vill kunna se det vi vill se NÄR vi vill se det. Jag tänker mig en tjänst liknande spotify. Det skulle vi gladeligen stödja. Tills dess fortsätter vi titta på piratad film med gott samvete!

 4. Targenor said

  Jag kan ärligt säga att jag inte går på bio, det gjorde ja inte innan piratrörelsen började heller, tror jag varit på bio högst 2 gånger i mitt liv.
  Däremot så köper jag en stor mängd spel/film och musik.
  Dock brukar jag avakta att köpa något som är nytt, då det oftast går på flera hundra kronor, spel till ps2 gick tidgare på 6-7 hundra kr.
  Nu blir det väl en prissänkning i och med ps3, men det blir ju samma sak där, så jag är en sån som väntar tills det reas ut senare, man behöver inte ha allt nytt på en gång helt enkelt, speciellt inte om man kan få de billigare senare.
  Så alltså förlorar nöjesindustrin bra mkt på mig med tanke på att jag inte köper varorna för fullt pris.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: